Следвайте ни

В пловдивско село висят поне половин час отвън, докато чакат ред за гласуване

viber icon

Минимум половин час коства на човек да пусне гласа си в урните в пловдивското село Брани поле, видя репортер на „Марица“. 

Хората, които искат да участват в парламентарния вот чакаха отпред, а  председателят на комисията ги разпределяше по улици. Там всеки трябваше търпеливо да изчака да му дойде редът.

Избиратели се оплакаха, че обитателите на няколко дълги улици в селото са наблъскани в една от четирите избирателни секции. Именно там се образува и голямата опашка, където висенето е минимум 30 минути.

Иначе противоепидемичните мерки в Брани поле са на ниво - на входа на секцията на всеки гласоподавател му се мери температурата, а членовете на комисиите и гласуващите са с маски. Бавното обслужване обаче едва не отказа няколко души да се приберат по къщите и да си спестят дългото чакане, за да упражнят конституционното си право.

До 14 часа в Брани поле бяха гласували 650 човека от имащи право да упражнят вота си 2656 човека.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?