Следвайте ни

Тошко Йорданов: Мостовете с ДБ не са изгорени

viber icon

Министрите в кабинета на „Има такъв народ“ бяха избрани по експертиза. Съставът му беше представен на парламентарната група. Нямаме общи цели с ДПС, те са толкова различни, че няма смисъл от преговори с тях.

Темата за споразумение е преекспонирана. „Демократична България“ един ден излъчва един знак, а на следващия друг. Това заяви пред бТВ Тошко Йорданов, председател на ПГ на „Има такъв народ“, цитиран от БГНЕС.

Той коментира как са избрани министрите в предложеното вчера правителство на ИТН.

„Те са участвали в експертните групи на ИТН и са работили по редица въпроси три години. Слави Трифонов не се бърка в работата на експертните комисии. Той не казва кой експерт става, това го виждаме в процеса на работа“, каза Йорданов и посочи различията между ИТН и ГЕРБ в това отношение: „При ГЕРБ имаше политически министри, които нищо не разбираха от работата на министерствата, които ръководиха. При нас е различно“.

Той подчерта, че съставът на проектокабинета е бил представен на парламентарната група на ИТН. „Как си представяте парламентарната група да е против своите министри, повечето от които дори са депутати от ИТН“, каза Йорданов.

Той напомни, че България не е министър-председателска република, по-голямата тежест е в парламента. „Премиерът ще се отчита пред парламента, престанете да мислите със щампите на Бойко Борисов. Не сме премиерска република“, повтори Тошко Йорданов.

По отношение на избора на Петър Илиев за вътрешен министър, той каза: „Петър Илиев е прекрасен юрист. В разговори със специалисти разбрахме, че трябва външен юридически поглед към работата на МВР, а по секторите там ще има специалисти“.

По отношение на изказванията на служебния икономически министър Кирил Петков, че не е очаквал атака от ИТН, Тошко Йорданов подчерта, че Петков е трябвало да отговори конкретно на въпросите на г-н Каримански. „Асен Василев също вижда дългата ръка на ДПС навсякъде, включително и в Лондонския съд“, добави той.

Йорданов коментира срещите вчера с парламента с трите партии – БСП, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. „Ние ги поканихме да им представим кабинета. Не е имало реакции и въпроси по кабинета. Ние не водихме разговори по състава“, каза той.

Според него темата за споразумение е доста преекспонирана и се използва от политиците, които нямат какво да кажат. „Експертните срещи по теми бяха определени от тях. Те искаха да си изяснят какво предлагаме ние. По огромна част от приоритетите сме на едно мнение“, каза Йорданов.

На въпрос защо вчера Христо Иванов и Атанас Атанасов не са били на срещата и какъв знак е това, Йорданов отговори: „Попитай те тях защо не са присъствали. Отказахме се да разчитаме знаци от „Демократична България, защото един ден излъчват един знак, а на следващия друг“. Той заяви, че не разбира каква инсценировка може да има в една информативна среща, както я определи Христо Иванов.

Тошко Йорданов смята, че не всички мостове са изгорени между тях и „Демократична България“. „Това ще стане ясно на самото гласуване. Ние имаме съвпадение в дълбоката съдебна реформа, която е тяхната цел на живота. Имаме абсолютно съвпадение при закриване на спецсъдилищата, при закриване на бюрото на главния прокурор. Съвпадение имаме и при социалната и финансовата политика“, добави той.

По отношение на ДПС Йорданов каза, че са имали само опознавателна среща, на която са представили програмата на ИТН. „Не сме преговаряли с ДПС. Нямаме общи цели с ДПС, нямаме желание да правим коалиция с тях, разминаваме се по-много много неща. Не виждаме никакъв смисъл с толкова различен обект да водим каквито и да било разговори. Не е нормално без доказателства да се тиражират слухове“, заяви той.

„Ние не участваме в договорки, всички с изключение на нас са някакви бивши“, каза Тошко Йорданов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мънки

Мънки

04.08.2021 | 12:40

Изгореха Тоше,изгореха.И мосотве и кули и пръст им хвърлихте отгоре.Търсите упорито дъното.

Отговори
2 0
смешки страшки

смешки страшки

04.08.2021 | 09:11

а трябва ....защото не сте коректни вие сте не.нормални нито знаете какво искате нито от кого.... приключи с вашето доверие на кредит...ще си го купувате вече мнооого скъпо... а тоя тошко да престане да престане да се наскача е е само кинта и петдесет.... и обувките му са 38 номер... което говори че и някой други неща са му недоразвити... просто няма топки...той е един оглупял от временна власт кел.еш...

Отговори
3 0
Иво

Иво

04.08.2021 | 09:07

Аха, бивши...а бай Гроздан Караджов е чиисто нов!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?