Следвайте ни

Сух режим от 6 до 21 часа в изборния ден

viber icon

Сух режим се въвежда по традиция в деня на парламентарния вот. В Пловдив продажбата и сервиране на алкохол се забранява от 6 часа сутринта до 21 часа вечерта на 4 април със заповед на кмета Здравко Димитров. Полицията ще следи за спазването на реда. Изключения обикновено се допускат за семейни тържества и сватби, но те и без това са малко, тъй като заведенията имат право да обслужват клиенти само  на открито, а в неделя прогнозата е за дъжд и леко застудяване.  

Забраната не важи за почерпката вкъщи.

Със СОТ и полиция ще се пазят сградите, в които ще се гласува, след като в събота  в секциите ще се доставят изборните книжа - бюлетини и протоколи. 

Двете Районни избирателни комисии за Пловдив и областта вече са настанени в панаира и разполагат с по две палати, за да няма  вечерта в неделя струпване на хора, когато започнат да носят чувалите с бюлетини. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?