Следвайте ни

Спортуващи пловдивчани първо тренират, после гласуват ВИДЕО/СНИМКИ

Искат подобряване на правосъдната система и повече социални придобивки

viber icon

Спортуващите пловдивчани използваха ранните часове на деня за последен размисъл, преди да изберат за кого да гласуват и дали изобщо да се отправят към машините. На 11 юли българите избират народните представители в 46-ия парламент.

Между 7 и 9 часа те направиха ежедневната си тренировка или разходка в района на Гребната база, но за някои от тях тя беше малко по-различна от обикновено. Причината е, че през този уикенд около водната площ се провежда състезание по триатлон - 1500м плуване / 40км колоездене / 10 км бягане.

Разхождащите домашни любимци и бягащите се наложи да изнесат тренировката по по-хладното време по тротоара на ул. „Парк отдих и култура“, а колоездачите - по самата улица. Възможност за спорт и отдих имаше и по моста на Гребната база и дигата. 

Въпреки че мястото е заградено и от общинска охрана правеха забележки при преминаването им – не липсваха пловдивчани, които все пак тренираха на самата Гребна база, като се стараеха да не пречат на колоездачите. „Ден за размисъл“, пошегува се мъж, дошъл на разходка, а възрастна двойка репликира „ще отида за никого“. 

„Все още се двоумя дали да гласувам“, каза Розалина Николова, която се беше отдала на джогинга. Атанас Ангелов пък смята, че когато човек има избор, не трябва да го неглижира, затова веднага след сутрешната тренировка ще се отправи към изборната секция. „Досега се доказа, че манипулации с бюлетини има много, надявам се с машина да е по-различно“, добави Ангелов. За първи път България гласува изцяло машинно, с изключение на секциите с до 300 избиратели. 

И Яна Манева ще гласува след сутрешната разходка. Не се притеснява от машинното гласуване, но за разлика от Атанас Ангелов, тя не е опитимист за истиността на вота. Смята, че с бюлетини е по-добре, но не изключва резултатите в края на деня да я изненадат. Тичащият Красимир Русев пък е бил сред първите гласуващи, малко след 7 е отишъл да даде своя вот. И други спортуващи пловдивчани вече са гласувани, а някои са си оставили последни часове за размисъл. 

Според тях новите народни представители трябва да наблегнат върху две основни теми – правосъдие и социални придобивки.  Други пловдивчани пък отчитат нуждата от повече подкрепа към останалите без работа, заради коронавируса, както и на оставянето на ценза на заден план при намиране на работа. Освен това според гражданите е важно премахване на корупцията и връщане на доверието на хората във властта. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?