Следвайте ни

Спас Гърневски: Правителството на превратаджиите няма да просъществува дълго

viber icon

-  Г-н Гърневски, управлението на ГЕРБ всеки ден е подложено на атаки  от служебното правителство и  политиците. Как ще коментирате тази поредица от разкрития за неправомерното разходване на публични средства?

  - Истина е, че и служебното правителство, и всички останали политици  от партиите, които участват в изборите, са обединили усилията си в своеобразен политически картел срещу ГЕРБ. Толкова злоба, такова неистово желание да бъде унищожена, да бъде "изчегъртана" една партия от политическото битие на страната не сме наблюдавали през всичките години на прехода дори когато бе сваляна БКП от власт.

Видно  е, че в момента в България тече консолидиран опит за промяна на политическия път на развитие в обратна посока - от запад на изток. Обвиняват ГЕРБ във всевъзможни управленски грехове, но за нито едно обвинение до ден днешен не е представено и едно дори косвено доказателство. Принципът в тези обвинения се олицетворява от Палячото, назначен за вътрешен министър, който лансира лакърдии като: "Абе един пич в кръчмата ми  каза!". Не е сериозно, нали?

А Бойко Рашков все пак  е и вицепремиер на страната. Пази, Боже! А представяте ли си как звучат пред сериозната публика гласовете на политическата измет от така наречените партии на протеста в лицето на Мая Манолова, Татяна Дончева, Отровното трио, Тошко Африкански и кремълските  подлоги, начело с фелдфебел Румен Радев и марионетното му еничарско правителство... Ей, юнаци, объркали сте годината. Днес не е 1944 г., и никога няма да бъде.

За всичките си лъжи и инсинуации ще платите подобаваща цена и то много скоро. България не е член  на СССР, а на Европейската цивилизация и нейният съюз и никога няма да ви позволи да я заробите отново в пъкленото си кремълско дело.

 -  Социолозите посочват почти равен резултат  на ГЕРБ-СДС и "Има такъв народ", а някои - че партията ви няма да е първа политическа сила. Каква е причината за срив на доверието  към ГЕРБ?

-  Тази "координирана" мощна атака срещу ГЕРБ, която се води цяла година от нейните противници от политическата импотенция и ъндърграунда, от низвергнати от обществото политически блудници, оглавени от нискочелия в политиката президент, успя да нанесе определени щети на реномето на ГЕРБ. Но разбира се, съвсем не го събори. ГЕРБ беше първа политическа сила на 4 април, същото ще се случи и на 11 май. Да, превратаджийските реставратори могат да съставят съглашателско правителство, но то ще просъществува от ден до пладне. Добре е да се консултират с Пламен Орешарски какви камъни после ще летят по дири им.

Разбира се, че сметката накрая ще платят онези със зелените миризливи чорапи от кликата на Румен Радев. Когато тази клика изчегъртва недъзите на досегашното правителство по заповед на Радев за "неправомерни харчове", попита ли го как като висш военен "осигуряваше" по две заплати на своята метреса през сметките на държавния бюджет? 

 - Като опитен политик какви грешки виждате в  ГЕРБ?

 - Като депутат от 44-тото Народно събрание съм свидетел колко много хора бяха освободени лично по нареждане на премиера и от законодателната, и от изпълнителната власт и то, без да се чакат оправдателни актове. Разбира се, някъде в страната оцеляха и феодални политически образувания, които се отразиха на резултатите от 4 април. Не съм член на ГЕРБ. В нея съм от гражданската квота, но съм убеден, че доколкото ги има плевелите в нея, те ще бъдат третирани с най-подходящия препарат.

Летвата на политическия морал в ГЕРБ е вдигната толкова високо от лидера Борисов, че другите политически гастрольори дълго ще пълзят под нея.

 - Символично ли е вашето участие в предизборната кампания от 22-ро място в кандидатдепутатската листа и това означава ли, че след изборите, когато ГЕРБ отново ще бъде в опозиция, ще си оттеглите подкрепата от тази партия?

- Лидерът Борисов обяви курс на тотално присъствие в листите на младите хора от партията. Изцяло подкрепям този акт, защото предстои сериозна политическа битка и точно в нея закалка и опит могат да натрупат младите. В личен разговор с Борисов пожелах да се оттегля от участие в листата. Той настоя да остана в нея за този решителен бой. Заявих, че ще остана при едно условие - ако бъда поставен на последно място в нея.

Той прие, но поиска  мое не символично, а реално участие в предстоящата политическа драма. Имах само още минута да го уверя, че никога в тези 30 години не съм участвал символично в която и да е битка с червените реставратори, и ако от 22-ри в листата стана втори, няма да се откажа от мястото си. Защото всеки от кандидатите  трябва да почувства мястото си не като привилегия на обстоятелствата, а като сигнал за безкомпромисна борба в името на крехката ни демокрация. Всичко това означава, че продължавам с ГЕРБ, докато превръща все по-осезателно България в европейска държава!

 

 

Спас Гърневски е роден на 18 януари 1953 г. в  Пловдив. Завършил е УНСС със специалност „Икономика и организация на труда“. Работил е в Държавната печатница и издателство "Христо Г. Данов", включително и като директор. От 1995 до 1999 г. е кмет на Пловдив, издигнат от СДС, след което е избиран за общински съветник. През 2017 г. е включен в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Пловдив и печели второ място с преференциален вот. На последните избори отново участва като кандидат на пето място в листата,но не успява да влезе в 45-ото Народно събрание. По негово настояване  заема  последното 22-ро място в листата на ГЕРБ - СДС за следващия парламент.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (21)

ходещата без гащи Караянчева

ходещата без гащи Караянчева

07.07.2021 | 12:59

Комунистическия доносник Гърнето още ли се кани да краде ?

Отговори
15 2
jjj

jjj

07.07.2021 | 12:29

В дебелата ти кратуна няма нито гънки - нито мозък, певецо на БКП !!

Отговори
14 3
Избори

Избори

07.07.2021 | 12:03

Ей Бойко проверявай си редиците, затова губиш и така ще бъде ако продължаваш с такива хора около теб. До сега трябваше да прогледнеш, явно информацията която имаш за хората ти е грешна.

Отговори
13 2
Неутрален

Неутрален

07.07.2021 | 10:54

След такова интервю съм готов да гласувам и за Волен Сидеров само такива влечуги да изчезнат от парламента.

Отговори
22 8
Ковидчо:

Ковидчо:

07.07.2021 | 10:47

Логорейната агония на една от най-изявените ни политпроститутки (к*рви). Заради такива мижитурки хората се отвратиха от политиката.

Отговори
21 6
Глупака спас

Глупака спас

07.07.2021 | 10:45

Гърневски открадна в приморско бозата на печатницата заедно с неговата Мата Хари Варентина Семерджиева.. Нейната майка на времето окраде взаимоспомагателната каса на пематницата и беше осъдена! Та тая комбина е по интереси...

Отговори
20 4
ГЕРБЕР

ГЕРБЕР

07.07.2021 | 10:39

КАК ДА ГЛАСУВАМ ЗА ПАНЧО КАТО И СИНА МУ СЕ ОТКАЗА ОТ НЕГО ЩОТО ГО ПОЗНАВА НАЙ-ДОБРЕ КАКВА ПАЛАЧИНКА Е

Отговори
19 5
Слай

Слай

07.07.2021 | 10:38

Ще бъда максимално сериозен. Вие от "Марица" съзнавате ли какво правите като тиражирате клоаката избълвана от Гърневски. Прочетох само няколко реда и ми се заповръща. Президент, вицепремиер, лидери на парламентарни партии са обиждани от този примат по най-гнусен начин. Това не е свобода на словото. Вашето поведение като медия е съучастие в разложението на обществото и пореден удар по моралните устои на нацията, доколкото са останали, след 12 - годишното управление на Герб. Хигиената драги редактори на "Марица" не се заключва само дотам да си измиете ръцете след тоалетна, а да знаете какво публикувате. Защото иначе изводът е един: Очевидно, разлика в разбиранията за битието между Вас и Гървневски няма. Ами, честито!

Отговори
19 6
2,24

2,24

07.07.2021 | 10:32

Гърневски още ли е жив?Няма ли кой да му покаже накъде залязва месечината!

Отговори
13 6
Един съвет ,Пачо

Един съвет ,Пачо

07.07.2021 | 10:32

НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ПАЧО НА СТАРИ ГОДИНИ.ПОДКРЕПЯШ ЕДНА БАНДА ОТ КРАДЦИ.ВСЕ ПАК БЕШЕ КМЕТ НА ПЛОВДИВ.НЕ КМЕТСКИ НАМЕСТНИК ,КАТО МАМИНОТО И ЗИКАТА.

Отговори
15 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?