Следвайте ни

Слави: Върнахме смисъла на Републиката

viber icon

От партия на Слави Трифонов пуснаха декларация по повод назначаването на служебно правителство днес. Ето я без редакция:

С указ на президента на Република България - Румен Радев, днес официално бе разпуснато 45-то Народно събрание.
Макар и да продължи по-малко от месец, то беше достатъчно съдържателно, тъй като успя да положи основите на едно различно бъдеще за България.
-  За пръв път в най-новата ни история не беше излъчено правителство и трите мандата бяха върнати. За пръв път в най-новата ни история не беше приет дневен ред на Народното събрание и то не можа да работи, като поводът за това беше демонстрация на сила от страна системните партии.
 - ПП “Има такъв народ” постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Борисов. Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта.
 - Върнахме смисъла на републиката, защото съживихме духа на най-висшия и орган - Народното събрание. А това дали е имало грозни сцени и невъзпитано поведение, няма как да е проблем на институцията, защото е отговорност на хората, които са в нея. Важното е, че Народното събрание отново може да приема законите при условията на плурализъм, а не на лобизъм.
 - Постигнахме и друга политическа цел, като успяхме да създадем условия за по-честни избори. Повредихме “машината за измами”, чрез приемането на промени в Изборния кодекс. Създадохме много по-добри условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина, за да бъдат активни и съпричастни при предстоящата промяна.
 - Успяхме да доведем ситуацията дотам, че най-големите манипулатори на избори да се оплакват от това, че ще проведем максимално честни избори.
 - Предстоят избори на 11 юли и на ход са избирателите, от чиито вот отново зависи възможността последователните стъпките в посока промяна към пряка демокрация да продължат да се случват!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Джаро

Джаро

12.05.2021 | 22:59

Слави: Върнахме смисъла на Републиката. Няма такава наглост, върнаха държавата на комунистите, това ли е републиката. Слави, дано повече хора разберат, как докара комунистите и вдигна гласовете на ДПС, силно се надявам дори да не прескочите и прага. НАГЛЕДЦИ!

Отговори
6 2
Андрокъл

Андрокъл

12.05.2021 | 22:10

Трифонов и неговата партия са най -голямото падение на българския народ.

Отговори
9 2
Ще ти скъсам гъза

Ще ти скъсам гъза

12.05.2021 | 20:40

Пееше чалгаря......а сега бил върнал Републиката Няма такъв народ

Отговори
12 4
Dii

Dii

12.05.2021 | 20:01

Слафчо излез да те видим, говори с хората ама без аутокю и даже аз ще гласувам за теб.

Отговори
9 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?