Следвайте ни

Със засилена полицейска охрана доставят над 800 машини в Пловдив и областта

viber icon

Със засилена полицейска охрана ще бъдат докарани днес машините в избирателните секции в Пловдив и областта.  Ценната пратка – над 800 устройства -  се доставя от София в една от складовите бази на Карловско шосе. 

В  Пловдив  - 16-ти многомандатен избирателен район /МИР/ - от общо 459 секции само в четири няма да има машинно гласуване. В 23 секции ще бъдат монтирани по два автомата поради големия брой на избиратели.  Над 400 са секциите в Пловдивска област - 17-ти МИР. Осигурени са и резервни машини в случай, ако някои излязат от строя.  На предишните парламентарни избори охраната беше подсилена и от ескорта на Секюрите. 

 С полиция  техниката ще се транспортира до секциите. Фирмата – доставчик „Сиела“  обезпечи необходимия брой техници, които ще настройват машините, а утре ще следят за тяхната изправност. 

В шестте районни кметства  преди обяд започва раздаване на изборните материали на представителите на секциите. Отново цяла армия на униформени на МВР ще пази  книжата. 

Кметът на район „Южен“ Костадин Язов увери, че имат пълна готовност за разпределяне на пакетите  - бюлетини, протоколи, избирателни списъци, дезинфектанти, маски, ръкавици, химикали, тоест всичко необходимо за нормалното провеждане на изборния ден. 

Всички секции ще бъдат  заредени на сто процента и с бюлетини.  Те ще се ползват само в случаите, ако машината е повредена , и с изричното разрешение  на ЦИК. 

 

  

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?