Следвайте ни

Само в "Марица": Извънреден вот в БСП, Радев чака 85 гласа

viber icon

Извънреден вот тече в Националния съвет на БСП, той е от една точка и е пуснат тази сутрин в 7,55 часа. До края на деня трябва да бъде решено дали партията разрешава на Янаки Стоилов да заема поста на правосъден министър в служебния кабинет на Румен Радев.

За одобрението са нужни 85 гласа, като членовете на Съвета могат да гласуват по два начина - да се подпишат лично или да разпечатат протокола, попълнят, сканират и пуснат по мейл.

Вероятно това бави обявяването на ново правителство, съобщиха източниците на "Марица". Все пак има няколко варианта, тъй като Радев не може да чака безкрайно.

Единият е президентът да обяви състава на правителството с уточнението, че при Янаки Стоилов тече процедура. Дори ако случайно от Националния съвет на БСП не пуснат съпартиеца си, а това изглежда почти невероятно, юристът не е длъжен да се съобрази с решението.

От червените дадоха пример Деница Златева, която не е имала решение за вицепремиер, но стана такъв в кабинета на проф. Огнян Герджиков.

Източници съобщиха, че официално указът може да бъде с утрешна дата от чисто законова гледна точка. Юристи изчистват кога точно изтича мандата на правителството, за да бъде хваната датата 11 юли. Тя вече беше посочена като такава на нови избори.

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Krypto

Krypto

11.05.2021 | 19:37

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете гарантирано и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук : WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?