2374
Следвайте ни

Румен Гечев: Късният старт в кампанията за президент ще спъне проф. Герджиков

viber icon

„Проф. Герджиков е колега. Бих му казал: „Добре дошъл на политическия терен, който се различава от академичния. Той е много труден, непредвидим. Мисля, че неговото включване е твърде късно. Той се появява в навечерието на изборите и доколкото познавам историята е много трудно да се успее в такъв кратък период. ГЕРБ е падаща звезда. Няма как да се закачиш за влак, който се движи назад, и да успееш”, заяви  проф. Румен Гечев от БСП във връзка с издигането на проф. Герджиков за кандидат за президент в ефира на Нова телевизия.  

Според него, има огромна разлика между неговия старт и този на Румен Радев в политиката. Той припомни, че настоящият държавен глава има висок рейтинг.

„Съвсем нормално е да има нови кандидати. Ще успее този, който има най-добри качества. Кампанията е много важна", добави той. 

Румен Гечев подчерта още, че конкурентите на Радев са предвидили всички трудности, а някои дори са ги заложили, като този за енергетиката и цените на тока. "ГЕРБ се е „погрижила” да възникнат проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените”, смята той и посочи, че това е заключение след анализирани факти.

„Проблеми на пазара за електрическа енергия има през последните 15 години. Но в България тези проблеми са особено остри през последните 1-2 месеца. Защо? Защото се оказва, че т.нар ръководство на новия енергиен пазар и бившият министър на енергетиката нямат никакви разчети какви ще бъдат икономическите ефекти от въвеждането на тази независима борса", посочи проф. Гечев.

Той цитира данни на Евростат, които посочват, че цената на тока в България е 168 евро, в Гърция - 168, в Румъния - 143, в Португалия и Испания - 216 евро. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ерхан

Ерхан

03.10.2021 | 14:44

Този трябваше още 1997 година да го приберат в затвора за фалита на 14 държавни банки и тогава от мазето на Централния софийски затвор щеше да дава интервюта

Отговори
0 0
Иво

Иво

01.10.2021 | 14:09

Другарю, че ти пречат космите е ясно, стига сте се излагали. Че вие изкарахте Бойко Борисов вундеркинд. Щом може да манипулира цените на световната енергетика, не е ли по-добре за всички нас той да ни управлява. То вашите управления досега са пълен крах (вколючително и на служебните правителкства). Как един път не се извинихте на всички за мизерията, която вашата паплач ни докара през годините и така нагло прехвърляте вината на кой ли не , само не и на вас. Как да гласуват хората за вас като знаят какво следва?

Отговори
3 0
ЧЕРВЕН ЗА--НИК!!

ЧЕРВЕН ЗА--НИК!!

01.10.2021 | 09:39

Гумен Речев се изходи! КОЙ ТИ ИСКА МНЕНИЕТО , БЕ ЧЕРВЕН Г-ЪЗ!! Вместо да гниеш в затвора за това, което с Виденов и неговата шайка причинихне на хората през 97-та, си седнал на даваш акъл!!?? НА КОГО! Всички мразят комунистите! ПРОФЕСОР ГЕРДЖИКОВ ПРЕДСТАВЛЯВА ОТВРАТЕНИТЕ ОТ ВАС И ОТ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ХОРА, ПРЕДСТАВЛЯВА ОБРАЗОВАНИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ, НА КОИТО ИМ Е ПИСНАЛО ОТ СТАРИ, ЧЕРВЕНИ МУ--ТРИ !!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?