Ромите в Пловдив на сухо за вота, гласуват за президента ВИДЕО/СНИМКИ

Ромите писаха "дъждовен" изборния ден в „Шекер махала“ и „Столипиново“. Сред най-атрактивните гласоподаватели беше семейство от Шекера, което пристигна с голям чадър от заведение.

Най-ниска е активността именно в район  „Изгрев“, където е най-големият етнически квартал у нас – 27,67%. Заради лошото време по улиците, където обикновено кипи луд живот, беше мъртвило. Нямаше ги запалените скари и всеобщото веселие. Навън щъкаха предимно излизащите и влизащите от секционните избирателни комисии. И за разлика от друг път не се спираха за мухабет. Тук-там в двора на ОУ „Пенчо Славейков“ се чуваха възгласи като „Дано България да се оправи“. Парадоксалното е, че повечето от ​хората там твърдяха, че искат промяна, но не знаят каква трябва да бъде. Въпреки това те бяха отишли да дадат своя глас „За кои да се гласува, вие знаете“, каза една от жените. 

„Какво искам да направят? Ние всичко искаме, обаче те всичко обещават, но нищо не правят. И аз не знам защо гласувах. Както всички граждани, задължени сме да гласуваме“, добави друг от избирателите в "Столипиново". Имаше и гласоподаватели, които твърдяха, че почти не знаят български, но са успели да се оправят с бюлетините.  

В „Шекер махала“ положението беше малко по-различно. Там оживлението пред училището беше по-голямо, но това се дължеше на голямата козирка на ОУ „Панайот Волов“, където хората обсъждаха важните теми на по цигара. За да стигнат до урните обаче, те трябваше да преодолеят образувалото се мини езеро на пътното платно. В 15-а секция в школото към 16 часа бяха гласували 185 души. В списъците фигурираха малко над 600. От секционната комисия обясниха, че имало интерес към машинното гласуване. 

„Гласуваме за президента“, категоричен беше Кирчо, който явно не знаеше, че днес избираме парламент. Избирателите в „Шекер махала“ искат по-добри пътища и работа за всички. Освен това настояват да се сложи край на корупцията. „Проблемите на обществото са ликвидираното образование, здравеопазване. Трябва да се изчистят своеволията на властта. От София съм дошла в Пловдив да гласувам“, каза жена, която беше избрала да даде вота си машинно, защото смята, че така гласът й не може да бъде подменен.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Свети Георги

Свети Георги

04.04.2021 | 18:42

Докато гласът на един м...е равен на един Българин, държавата ни е загубена!

Отговори
29 2
Nedelev

Nedelev

04.04.2021 | 18:41

Nqkoi umen chovek be kazal. Na sapyn

Отговори
8 5
Друго правят братът ром

Друго правят братът ром

04.04.2021 | 18:36

Чака края на деня, когато акциите се вдигат.

Отговори
17 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?