Следвайте ни

Ревизоро: Патриотите стреляха в мъглата и умряха от рикошет

viber icon

Загубихме 200-250 хиляди гласа! Обединените патриоти стреляха в мъглата и умряха от рикошет. Това каза в сутрешния блок на БНТ-1 министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро. Според него причината за раздялата на двете патриотични формации е, че 5-6 души са държали да водят листите на ключови места и за да не ги поделят с другата партия е настъпила раздялата.

„Вместо да си вземат поука от Русе, където загубиха изборите по същия начин преди две години. Дал съм дума да не участвам в тези избори макар да ми казваха: Кандидатирай се във Варна и Бургас. Докара им вода – ще вземеш поне по 5000 гласа! И щяхме да влезем. Идва див популизъм, който ще навреди“, предупреди Емил Димитров.

Според министъра, инвестиция за 1 милиард евро в района на Девня от снощи виси във въздуха след изказване на Мая Манолова. 

„Изрича такива неща, че сега 1 милиард висят! Трябва да се мисли какво се говори“, каза министър Димитров.

Проблемът е, че не трябва да се губи скоростта в управлението. „Пътят не трябва да спира, а безвремието ще пречи. И когато хората сравнят новите управляващи със старите, ще видят разликите“, каза той. 

Емил Димитров предупреди, че ако се стигне до предсрочни избори и президентът състави кабинет до провеждането им, рискува много. „Това са 200 души, които може да го провалят. Ако тези 200 души идват извън системата те ще имат нужда от време за да започнат да работят“, каза Димитров.

Министърът припомни анекдота с трите плика, които един отиващ си американски президент оставя на следващия. В първия пишело: Хвърляй вината на предишното управление. Ако това не помогне – отвори втория плик. В него пише: Обещавай, обещавай, обещавай! Ако и това не помогне отвори третия плик. В него пишело: Сядай и пиши три плика за следващия президент!

Държавата неглижира от години няколко наказателни постановления свързани с екологията от ЕС. В момента сме изправени пред 5-6 наказателни процедури, които ще влязат в сила. Едното е за 20 милиона евро, а другото за 110 милиона. Причината сега държавата да не обръща внимание на екологията е кризата с коронавируса. 

„От 2009 година трябва да създадем 113 сметища. Направили сме половината, а в същото време се увеличава броят на незаконните сметища, които вече са над 1400. Кметовете позволяват те да се появяват всяка година и после искат държавата да им ги чисти”, каза министърът.

Министър Димитров предупреди, че накрая за наказателни процедури ще дадем повече пари на Европа, отколкото ще получим за екология. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

МИНИСТЪРА НА ВЪРБИТЕ..

МИНИСТЪРА НА ВЪРБИТЕ..

07.04.2021 | 13:51

МНОГО НАТЪЖЕНО ТОВА БЛАГОДАРНОТО...УСЕТИ И ТО ДЕБЕЛИЯ АМА ЗАЩО ТОЛКОВА КЪСНО..???!!! НЯМА НИЩО ПО- ГАДНО ОТ ТОВА ДА ВИДИШ УНИЗЕН ТАРИКАТ....Е ТОВА СА СЕГА ГЕРБ!!! ПЕРСОНАЛНО ТОЯ...МЪЛЧАТ УМРЕХА И ЗАСТЪПНИЦИТЕ БЕ КАКВО СТАНА С ТИЯ ХОРА...ЕДНИ МЪДРИ ЕДНИ РАЗБИРАЩИ ОТ ВСИЧКО ГОТОВИ НА ВСИЧКО...ПРЕДВИЖДАЩИ ПОЖИЗНЕНИ ПОЧЕСТИ НА ЦАР ГО.МНЬО.... КАТО ВИДИШ НЯКОЙ КОЙТО ЗАПЪЛВА ВСЯКА ОТВОРЕНА ДУПКА ДА ЗНАЕШ ПЕН КЕЛЕР Е ...ЗА НИЩО НЕ СТАВА..

Отговори
15 1
boila

boila

07.04.2021 | 15:53

Стига си крещял тъпотии, бе наведения! Победители са ГЕРБ с около 9% пред втория, с над 11% пред третия, а пред лилаво-розовите псевдодемократи начело с лодкарчето-комкопел д@чето бойкикев, прокурорчето на бкп гномов и комкопел д@чката Пръмова са с над 16%, а да не говорим пред галевата-обща костинбродска, фалшификатора на новини бабиЧкян и некадърното адвокатче с над 21% ! Събират са се незнайни хора на слави с незнайни програми и разни комкопел д@ци с единствената цел да премахнат Борисов и Гешев, защото работиха много и резултатите им са видни! НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ те направиха много неща, за да СЕ ОТКЪСВАМЕ ОТ ПРИМКАТА НА путКин!

Отговори
1 1
въпрос

въпрос

07.04.2021 | 10:23

Защо обединените патриоти не си сменят името на Разединени патриоти?

Отговори
3 1
НАВЕДЕНИЯ

НАВЕДЕНИЯ

07.04.2021 | 09:17

ОСТАВАМ С УБЕЖДЕНИЕ ЧЕ БОЙКО ГИ ИЗБИРА ТОЧНО ТАКИВА ГЛУПАЦИ КОИТО ИМАТ МНОГО ГОЛЕМИ ПРЕГРЕШЕНИЕ ... ТА ДА МОЖЕ ДА ИМ ПОДРЪПВА ЮЛАРА .... И ТИ КАТО СИ ПРОСТ КАТО ТОЗИ СИ ВЕЧНО НАВЕДЕН...БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КРИВ ЛИ Е ПРАВ ЛИ Е ...БОЙКО...ПРОСТО НАВЕДЕН И БЛАГОДАРЕН...

Отговори
10 2
boila

boila

07.04.2021 | 10:24

Гнусни писания имаш, наведения! Прост, глупак и наведен ще казваш САМО на отражението в огледалото ци! На идея си нямаш кполко работа свърши ревизоро, НО ... знаеш какво да казваш на отражението си!

Отговори
3 4
НАВЕДЕНИЯ

НАВЕДЕНИЯ

07.04.2021 | 09:15

ТОВА Е НАЙ НИСКО НАВЕДЕНИЯ ...ТВАР...ИСКАХ ДА НАПИША ДРУГО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НО ТО НЕ ЗАСЛУЖАВА ДРУГО ОСВЕН ОТВРАЩЕНИЕ ... ПОНЕЖЕ БОЙКО МУ БИЛ ПОМОГНАЛ ТОЙ ЩЯЛ ДА МУ СЕ НАВЕЖДА ДОКАТО Е ЖИВ...Е ТЕ ТАКА БЕЗ ДА МИСЛИ ЩЕ БЛАГОДАРИ..... СТОЙ СИ НАВЕДЕН ГЛУПАКО...

Отговори
11 2
boila

boila

07.04.2021 | 10:25

Гнусни писания имаш, наведения! Прост, глупак и наведен ще казваш САМО на отражението в огледалото ци! На идея си нямаш кполко работа свърши ревизоро, НО ... знаеш какво да казваш на отражението си!

Отговори
1 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?