Следвайте ни

Радомир Чолаков, ГЕРБ: За бързо правораздаване трябва бавно законодателство

viber icon

Ако искаме бързо правораздаване, трябва да имаме бавно законодателство. Това заяви третият в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-град Радомир Чолаков по време на дебат в БТВ радио за реформата в съдебната система. 

„Трябва да водим дискусия как правосъдието да бъде забързано вместо да водим дискусия за персонални въпроси, които няма как да допринесат за ускоряването на делата”, каза още той и допълни: 

„В последните месеци от изказвания на различни партии става ясно, че очевидно за тях най-големият проблем е да се махне главният прокурор и да се закрият Специализираният съд и Специализираната прокуратура, ако може веднага. Ако се махнат и закрият, дали делата ще се ускорят?”, попита риторично юристът и допълни, че резултатът трябва да се постигне чрез промяна в нормативните актове.

„Хвърляме се върху едно име и забравяме за същественото. Аз искам да говорим за същественото – да решим каква да е длъжностната характеристика на главния прокурор, ако трябва да променим Конституцията, но, няма никакъв смисъл да се сменят хората, ако  правомощията остават същите. Ние трябва да намалим формализма в процесите, а не да се занимаваме с личности и да ликвидираме цял един съд, създаден именно с цел да се преодолее корупцията”, допълни третият в листата за 16-ти МИР.

„Надявам се избирателите да гласуват за ГЕРБ, защото виждат в момента какво е след ГЕРБ – след ГЕРБ е хаос, анархия, произвол, уволнения всеки ден без никакви мотиви. Аз съм сигурен, че те искат този хаос да спре и да се възстанови реда в България”, призова Радомир Чолаков. 

На изборите на 11-ти юли коалиция ГЕРБ-СДС е с № 5 в интегралната бюлетина. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Auviderzen, mainen heren!

Auviderzen, mainen heren!

19.06.2021 | 22:36

Ра До Мир, уж имаш интелеген вид пък отиде при потъващия кораб!Не разбрали, че и пиратите избягаха само мишоците останаха на борда! Саприса малко, че ставаш смешен! Искаш да реанимираш един труп ама той отдавна се разложил и много пахнит бе!

Отговори
0 0
НЕ ЗАВОАЛИРАЙ СЪЩНОСТТА

НЕ ЗАВОАЛИРАЙ СЪЩНОСТТА

19.06.2021 | 21:56

Проблема не е в законите, а в СПРАВЕДЛИВОСТТА! Законите ТРЯБВА да се прилагат за ВСИЧКИ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?