Следвайте ни

Радев отговори на Борисов за свикването на ВНС и политическото оцеляване

viber icon

„Промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт и не бива да се превръщат в залог за нечие политическо оцеляване“. Това се казва в позиция на президента Румен Радев във връзка с призива на Бойко Борисов да се свика Велико народно събрание.

Той подчертава, че ще свика НС в срок, но на дневен ред пред обществото ни е въпросът дали парламентарно представените партии могат да сформират правителство след съответната конституционна процедура. Ако това не стане, Народното събрание ще бъде разпуснато, предаде bTV.

„Без действащ парламент е немислимо да се осъществяват конституционни промени. Президентът неведнъж е заявявал, че се отнася напълно отговорно към правомощието си да предложи промени в Конституцията, но е подчертавал, че това е изключително важен въпрос и промените в основния закон трябва да са с дългосрочен хоризонт и не бива да се превръщат в залог за нечие политическо оцеляване“, се казва в позицията на държавния глава.

Припомняме, че по-рано днес Борисов заяви: 

"Ако няма решение, новите избори не са решение. Всички говорихте за ВНС, за мажоритарни избори - събира се НС и гласуваме свикване за ВНС. Нека президентът Радев - неговият проект за Конституция, не нашият, да внесе, да реши. Свикваме Велико народно събрание и решаваме всички проблеми. Защото там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто. Това са варианти, които политиците трябва да разгледат, а не чрез протести."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Радев Радев Къде си тръгнал Отличнико на нам ко си

Радев Радев Къде си тръгнал Отличнико на нам ко си

08.04.2021 | 18:34

Абе Радев и ти не си цвете за мирисане Но кога плюеш срещу чифутин комунист малко ми падаш на дикиш Умеете го това плюене комунистите Ама отсреща имаш чифут и комунист сбрани в едно Тъй че внимавай Един път те туриха на динена кора Връчиха ти едни рисунки на самальоти та да си фърчиш въображаемо и подписан чек за 3 милиарда Българска пот Щото чифутите братски зад Океана не само кръв пият и по десет кожи смъкват ами се задоволяват и с чужда пот Ама ко да ти обяснявам Ти вече си бил там Отличник

Отговори
0 0
Тоти

Тоти

07.04.2021 | 22:39

На всичко си готов, само да докопаш властта. Лъжа след лъжа, само и само да се докопаш до клюпачката.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?