Следвайте ни

Прославчани гласуват за 5 секунди: Фасулска работа! Щракаш и хоп, излиза!

viber icon

Гласоподавателите в пловдивския квартал "Прослав" още спят, установи репортер на "Марица". Към 7.30 сградата на училище "Тодор Каблешков", което е определено за важната задача да събере вота на жителите, бе почти пусто. Проблеми с началото на изборния ден е имало само в една от секциите - 42-ра, която е започнала работа малко по-късно от определеното.

В някои от стаите за гласуване има по две машини, но от комисията посочват изрично към коя от двете да се насочват избирателите, което подразни най-ранобудните. "Би трябвало аз да избирам на коя машина да гласувам. Сигурно едната не е пусната или е издала багажа рано, рано", коментираха прославчани. От комисията не отговориха защо насочват гласуващите към само едната машина.

Иначе гласуването става изключително бързо. Работата с машината отнема между 5 и 10 секунди, а за по-възрастните около минута. Това означава, че опашки през деня не се очакват, освен ако някоя машина не откаже.

"Фасулска работа! Щракнеш и хоп, излиза! Много по-бързо и лесно е от хартията", коментираха вече гласували.

Над 40 души бяха подали своя вот до 07.45 часа. Сред тях бе и съпругата на старши комисар Йордан Рогачев - директорът на пловдивската полиция, който е в отпуск по бащинство.

Районът около училище" Тодор Каблешков" се е превърнал в паркинг още от старта на изборния ден - в целодневен за застъпници и представители на секционните комисии и в няколкоминутен за избирателите.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?