Следвайте ни

Проф. Иво Христов: България е в условията на демографска катастрофа

България е с най-висок дял младежи, които са отпаднали от образователната система

viber icon

"Още от ден първи на тази пандемия и в Европа, и по света тя се използва както се намери за добре, основно да се всява страх. Очевидно е, че се изпробват много различни техники за масов контрол. Не знаем какво е естеството на това заболяване, какви са начините за разпространението и лечението му, за добро или зло, ние ще живеем с този феномен дълго. Има цели региони в света, които решиха този проблем - в Китай съобщиха миналата седмица, че имат само петима заболели, които са дошли от чужбина. Най-големите проблеми са в Европа. Изборът на ваксина е геополитически въпрос, както стана съвсем ясно. Истината е, че вътрешните елити се оправдават с решенията на Съюза. Става въпрос за големи интереси и големи залози, това е търговска война. Имаме търговски, икономически и идеологически сблъсък", обяви проф. Иво Христов, втори в кандидатската листа на БСП в Пловдив в Предизборно студио на БСТВ.

"България е в условия на демографска катастрофа, изправени сме пред изчезване. Ако искаме тази страна да я има в качеството й на България и нашите деца да живеят в нея, трябваше да започнем да действаме отдавна. Тази криза започна години преди прехода, ние влязохме в режим, който е характерен за индустриалните страни, а именно забавяне темповете на демографски растеж и имаме вече едно просто възпроизводство. Този проблем не може да бъде решен със сегашния модел на управление. Българите не виждат смисъл да се възпроизвеждат в тази страна в този й вид.", категорично заяви професорът.

„България е с най-висок дял младежи, които са отпаднали от образователната система. Образованието не е цел, а средство. Когато имате примитивна икономика, в която процентът на примитивните услуги е доминиращ, тя няма нужда от образовани хора. България внася високопроизводителни машини, неща които едно време изнасяхме, а изнася суровини, услуги. Самата сфера на образованието бе оставена на самотек. В момента функционалната неграмотност е катастрофален проблем. Когато имате такава калпава система, колкото и пари да наливате, те ще изтичат. Финансирането на висшето училище зависи от броя студенти, които влизат на входа, а не от резултатите на изхода. Кой е този ректор, декан, преподавател, който ще реже клона, на който седи? От бройката на студентите зависи неговата заплата," отбеляза проф. Христов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (17)

червен помияр

червен помияр

21.03.2021 | 20:51

БСП е в демографска криза и то сериозна,червените боклуци вече няма откъде да крадат

Отговори
1 2
лимбо

лимбо

21.03.2021 | 11:30

Човека не знаел нищо за вируса . но месту да се консултира тук-там уверено продължава със заключения , повечето преписани и съвпадащи от времето на бай Тошу , т.е. без напредък. Промяна има основно в матриалното благосъстояние на наследниците на Тато , които на засипват с нови идеи, но никога няма да приемат и практикуват добрия стар морал и нормите , изкристализирали в хилядолетната човешка цивилизация.

Отговори
2 0
Генко

Генко

21.03.2021 | 01:08

Този е завършен олигофрен, а сълзите му са крокодилски.

Отговори
6 4
УМЕН

УМЕН

21.03.2021 | 00:31

ТОЗИ МАКЕДОНЕЦ с какви очи излиза на трибуната да говори нали точно тяхната партия обезлуди държавата ни с помоща на русия те това искаха след това по лесно да вземат власта и да вкарат България в нова национална катастрофа като върнат държавата ни в лоното на влияние на русия и пак да върнат със 100-години назад в развитието ни .......

Отговори
9 3
Пешо

Пешо

20.03.2021 | 21:51

Ами като е в България да действа! Не само да си взема депутатската заплата. Не съм го видял на мероприятие, на празник сред хората, освен зад трибуната.

Отговори
6 2
доко

доко

20.03.2021 | 20:27

Мъка безкрайна мъка

Отговори
2 0
доко

доко

20.03.2021 | 20:23

Много мъка ..........

Отговори
0 0
доко

доко

20.03.2021 | 20:21

Ех, мъка много мъка и жал за римляните.....

Отговори
1 0
доко

доко

20.03.2021 | 20:17

Мъка много мъка другарю Христов ........

Отговори
2 2
Феодално Старче

Феодално Старче

20.03.2021 | 20:05

Виждате ли Другари, как един м@лоумник може да стане професор? Така е при нас.

Отговори
6 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?