Следвайте ни

Президентът обяви кога свиква новото Народно събрание ВИДЕО

viber icon

Народното събрание ще бъде свикано с указ от мен на 21 юли от 9 часа, обяви президентът Румен Раев пред журналисти. 

"Сега е моментът политиците да си свършат работата. Да намерят обединение, да намерят пресечни области на техните интереси, които всъщност да бъдат интересите на всички нас - българите. Всички очакваме от тях да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-сетне изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Да тръгнем по нов, модерен път за развитие на страната", посочи президентът.

Той поздрави "Има такъв народ" за изборната победа. "Това, което те предприеха вчера е отваряне на вратата към диалог и намиране на решение на проблемите пред българската политическа система", подчерта Радев.

"И предложенията, и утвърждаването на решение служебното правителство да премине в редовно, зависят от българските народни представители и от свободната воля на министрите", заяви държавният глава.

Относно отстраняването на директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, президентът обясни, че е делегирал пълно право на министрите да определят своята кадрова политика. "Те трябва обаче да го правят мотивирано. Едно от големите очаквания на всички българи е да се намери най-сетне ефективен модел на българското здравеопазване. Очевидно днешният модел не работи добре. Той води до прецеденти, до превръщане на здравеопазването", категоричен е Радев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?