Следвайте ни

Преди плажа и фрапето: Българи гласуват на гръцкото море СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Българите, работещи или почиващи на гръцкото море, вече извиха опашки за гласуване пред изборните секции.

В малкото селце Неа Перамос, което е на западния бряг на Кавалския залив, от сутринта не спира върволицата от нашенци, решили да дадат гласа си от чужбина, предаде репортер на „Марица“.

Първоначално онлайн са били подадени 77 заявления за гласуване, което дало повод там да се открие избирателна секция. Напливът обаче не спира и към 9,30 ч. в Неа Перамос вече бяха гласували над 200 българи, като повечето са подали декларация на място, че искат там да упражнят правото си на глас.

Както стана ясно по-рано, процедурата за гласуване на българите зад граница е много по облекчена и освободена от формалности, отколкото за летовниците на родното черноморие.

Според анализатори, има голям шанс изходът от днешния парламентарен вот у нас да бъде решен именно от българите в чужбина. Очаква се около 200 000 наши сънародници зад граница да пуснат бюлетина в общо 791 секции

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

???

???

11.07.2021 | 15:19

И как така летуващи гласуват в чужбина? Нали трябва да си смениш адресната регистрация 6 месеца по-рано? А ако гласуват в Гърция и се приберат до края на деня и гласуват в България?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?