Следвайте ни

Политолог: Победа на дясното, Слави потопи националистите

viber icon

„Наблюдаваме силен дисбаланс в полза на дясното след вота на 4 април и влизащите в новия парламент 6 партии. Това означава, че голяма част от политическите партии в България, ориентирани към дясно-икономически, тоест пропазарни политики, сякаш не намират алтернативи в своите програми да предложат социално-икономически промени, които са в интерес на работещите“, заяви пред БНР политологът Ивайло Динев.

„Тези партии говорят повече от гледна точка на бизнеса, на малките и средни предприятия, но у нас все още има голям процент бедни хора, тук са най-високите нива на неравенства, хора, живеещи в материални лишения. Сякаш партиите не се интересуват дори от тези въпроси, а как да вдигнат мобилизацията на вота“, коментира още в „Преди всички“ политологът.

По думите му лявото в България има няколко проблема - че през годините се отиде към партии, които хората избират заради лидера, борбата срещу корупцията също е водеща, а никой не казва какво ще се прави с икономическите проблеми и конфликти, кой ще задвижи нещата.

"Влизането в парламента на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" означава влизането на по-мекия патриотизъм, което е важно за динамиката на политическата система в България, която навлиза в трансформация. Отпадат традиционните патриотични и националистически формации, а навлиза партия, която е израз на антиситемен вот, пряка демокрация и тази идея за народа като основна движещата точка", посочи още Динев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Десен

Десен

06.04.2021 | 15:33

Има такъв ПРОСТ народ.

Отговори
1 2
ДАНО

ДАНО

06.04.2021 | 12:02

ДАЖЕ ЩЕ ГИ УДАВИ...

Отговори
2 2
Да  потопи  ги

Да потопи ги

06.04.2021 | 11:36

И то заслужено ги потопи. Но сега той си вързва един огромен камък на шията и търси по дълбоко къде да се хвърли.

Отговори
3 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?