Следвайте ни

"Политико": Увеличава се разликата между ГЕРБ и БСП ГРАФИКА

viber icon

ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП на седмична база и вече води твърдо с над 4%, запазвайки първото си място сред партиите у нас. Това сочат данните на "Политико", които мерят тенденциите в цяла Европа.

Според социологическото проучване партията на Бойко Борисов е увеличила с над 2% подкрепата си от средата на февруари досега до 28%, а трендът им е твърдо възходящ. В същото време втората партията у нас БСП не успява да разшири подкрепата си и остана на 24%. 

Възходящ тренд изданието отбелязва и при ВМРО и ДПС от 17 февруари досега, като покачването при двете партии е с по 1%. Според данните партията на Красимир Каракачанов ще успее да достигне бариерата от 4 на сто за влизане в парламента.

ДПС с 11% се приближават все повече до сочените за трети на вота "Има такъв народ". Разкъсваната от скандали формация на Слави Трифонов е намалила подкрепата си с близо 2% спрямо данните от края на миналата година и не успява да отбележи никакво раздвижване. Същата е ситуацията и с "Демократична България", които едва се задържат на прага за влизане в парламента с между 5 и 6%.

"Политико" все още не се ангажира с конкретни данни за патриотичната коалиция "Воля-НФСБ", тъй като не може да бъде отчетен тренд назад във времето, защото е съвсем нова, а е отчетена само като евентуална подкрепа за "Воля". Същото се отнася и формацията на Манолова, като изданието дори не отчита новата й коалиция "Мутри вън" с  Арман Бабикян.

Останалите партии за далеч под прага за влизане в парламента. "Политико" обновява данните си на двуседмична база и показва дали е възходящ или не трендът в подкрепата на партиите.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?