Следвайте ни

Побързайте! Изтича срокът за гласуване на друго място

viber icon

Хората с увреждания и решение на ТЕЛК, които искат да гласуват на 11 юли, но не могат да стигнат до секцията,  трябва да побързат да заявяват мобилна урна, която ще им бъде доставена в самия ден заедно с бюлетините.

Срокът изтича утре. От община Пловдив предупредиха, че службите на ГРАО ще работят извънредно в събота  от 8,30 до 17,30 часа и препоръчаха молбите да се пишат саморъчно, като се подават  чрез писмо, факс и на електронна поща [email protected] 

Датата 26 юни е последна, когато може да се извади   документ за гласуване по настоящ адрес, ако той е различен от постоянен. Заявленията се подават в кметствата по настоящия адрес на избирателя. Същото правило важи за кандидатите за народни представители и членовете на избирателните комисии.

Избирателните списъци вече са оповестени, а пропуските могат да се отстранят до 3 юли.

И на тези парламентарни избори ще има подвижни кутии,, които специално сформираните комисии ще носят в домовете на избирателите, поставени под карантина.   Условието за създаване на такава комисия е да има минимум 10 желаещи.

Гражданите могат да получат пълна информация за предстоящия вот чрез интернет страницата www.plovdiv.bg/ категория ИЗБОРИ 2021 НС, както и на интернет страниците на районните администрации.

От община  Пловдив обявиха, че са  на финала с подготовката на изборите.  Уверението беше дадено днес  на срещата с представителите на  ОССЕ, посрещнати  от  зам.-кмета Величко Родопски и секретаря Ангелина Топчиева. Мисията се ръководи от Тана де Зулета и в нея  са включени Габриела Скутова, Рудолф Оберел и Сузане Нимейер.

Наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за втори път посещават общината преди парламентарните избори. 

„Кампанията протича в добрия тон на толерантност между участниците и при спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и въведените противоепидемични мерки”, увери гостите Родопски.

Той отбеляза,, че най-голямото предизвикателство е машинното гласуване, което се въвежда за първи път в България и потенциалните затруднения, които биха имали отделни групи от населението като по-възрастните граждани и малограмотните. „Няма практически опит от други държави, но се надяваме, че изборите на 11 юли ще минат нормално“, каза още зам.-кметът, който изпълнява в момента длъжността кмет на Пловдив.

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?