Следвайте ни

Пловдивската полиция за изборите: Мирно и спокойно, засега

viber icon

Към този час изборите в Пловдив и региона преминават мирно и спокойно, без съществени сигнали за нарушения, които да изискват намесата на служителите на реда. Това съобщиха за "Марица" от полицията в града под тепетата. 

Всички служители от Областната дирекция на МВР са на линия и следят за нормалното протичане на изборния ден. Вечерта ангажиментите на полицията ще се умножат, когато патрулни коли ще трябва да ескортират комисиите до панаирните палати. 

Полицаи се занимават и с проверки на сигнали за изборни нарушения, възложени от наблюдаващи прокурори.

За последните 24 часа са образувани 167 нови преписки, а новообразуваните досъдебни производства са 7. Същите са на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР, съобщиха от държавното обвинение. 

От началото на предизборната кампания - до 10.00 часа днес общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на политическите права на гражданите, е 779. Образуваните досъдебни производства са 76.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?