Павел Вълнев е най-успелият представител на новата българска емиграция

Павел Вълнев заминава за САЩ през 2002 г. Тръгва на студентска бригада с 300 долара в джоба и един сак. Има късмет, че е заедно с брат си Румен. Тогава Павел е на 21 години, а Румен - на 19. След бригадата двамата остават в Чикаго, работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, контрольори на паркинг, шофьори. Решават, че трябва да опитат късмета си с бизнес и купуват първия си камион. Влагат всичките си спестявания, но парите не стигат и се налага да теглят кредит.   

Година след година напредват, спазват правилата, укрепват финансово, вземат нови кредити и купуват още камиони. След време Вълневи получават зелени карти, а после и американско гражданство.

Днес, 21 години по-късно, управляват мощен спедиторски бизнес в Чикаго. Притежават 700 камиона и 2000 ремаркета. Компанията им е първа в силно конкурентна среда. Работи без държавна помощ и политически протекции. Имат и други бизнеси в Чикаго, както и на още няколко континента.

Отскоро Павел развива успешни инвестиции в различни страни от Югоизточна Европа. Засега не прави бизнес в родината си. Единственият му опит, свързан с България, е BITelevision, свободна медия с национално покритие. Телевизията има свръхмодерни студийни комплекси и подвижна техника и излъчва едновременно от София и Чикаго. Водеща новините е Ралица Василева от CNN. За кратко време след създаването си телевизията е разпозната като медия на 10 милиона българи у нас и по света. Тя заема четвърто място по зрителско доверие, редом с медии, в които са инвестирани милиарди левове, включително бюджетни пари. Макар и частна, БиАйТелевизия има морала на обществена медия, принадлежи на гражданите и скоро политико-рекламният картел в България я изолира от рекламни приходи. За да не влезе в престъпни конкубинати и за да не изневери на характера си, Павел Вълнев продава Би Ай Ти, а новият й собственик я спира.

Днес Павел Вълнев е най-големият дарител на българската общност в Чикаго. Той подпомага без условия българските църкви, българските училища, танцовите състави, спортните отбори, културните центрове, фестивалите на родния фолклор и турнета в Америка на български артисти и певци, между които Слави Трифонов и Куку-бенд и Шоуто на комиците. Винаги е до хората в радостни и тъжни моменти и винаги - не на думи.

Павел Вълнев е дясномислещ и дяснодействащ човек. Той носи не само своята отговорност, но и постоянната грижа за голямата си фамилия, за работниците и експертите си. Посветен на най-новите технологии и системи за управление, той е перманентен внедрител на съвременни улеснения за хората, които се трудят в компаниите му. Истински иноватор, той притежава само една древна страст: за него дадената дума е повече от всеки договор.

Душата на България и свободата на Америка в едно - това е Павел Вълнев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Само напред и нагоре

Само напред и нагоре

29.03.2021 | 15:05

Павел Вълнев е дясномислещ и дяснодействащ човек. Той носи не само своята отговорност, но и постоянната грижа за голямата си фамилия, за работниците и експертите си !!!

Отговори
1 3
Примен

Примен

29.03.2021 | 15:03

Тази снимка е за пример ! 2 различни сфери но 2ма успеле Българи !!

Отговори
1 3
Гост

Гост

29.03.2021 | 14:47

Как човек да повярва, че някой бай ганьо с 2 лв в джоба може да отиде в Америка и за 20 години да задмине глупавите американци. Айде стига - кажи си кой ти даде първия 1 000 000.

Отговори
6 1

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”