Следвайте ни

Павел Вълнев, Републиканци за България: Искаме инвестиции за Родопите и спиране на корупцията в държавата

viber icon

ПП „Републиканци за България“ представи в Смолян програмата и листата си за региона. Водачът на листата Димитър Трендафилов, лидерът на партията Цветан Цветанов и зам.-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев заявиха причините, заради които се е сформирала новата политическа формация и приоритетите й за промяна на управлението на страната.

Зам.- председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев е от Доспат, но с бизнес в Америка и още няколко други държави. „На 41 години съм, женен с две деца, живея почти 20 години в Чикаго. С брат ми сме изградили няколко успешни бизнеса. Роден съм в Девин, до 7-ми 
клас съм живял в Доспат, до 12-ти клас съм учил в Езиковата гимназия в Смолян, брат ми също е учил в Смолян, майка ми и баща ми също са учили в Смолян, така че мога да кажа, че се чувствам като домакин тук в Смолян“, каза Вълнев.

И заяви: „Виждам обезлюдяване на целия район. Няма бизнес. Младите хора бягат или работят в големи градове, или бягат в чужбина. Мъчно ми е да виждам това. Като представител на Родопите искам да се оживи, да докараме инвестиции, да направим така че младите хора да се завърнат. Това е много трудно в момента, но не е невъзможно. Просто трябва да се работи в тази посока. Много пъти съм стартирал от нулата, не съм получил нищо наготово и все съм успявал да се справя, и то в държава, където има сериозна правила. Това е първото, което трябва да направим в нашата 
държава, да върнем правилата. Затова нашия лозунг е: Държава с правила. Да се унищожи корупцията с промяна на съдебната система и електронно управление. Тук всеки ти прави спънки и това води до корупция, електронно управление ще я намали. В същото време това ще намали 
персонала, ще се освободят средства, бизнесът ще намира хора, от които има нужда. Твърдо сме решили и искаме да променим нещата", каза Вълнев. Той подчерта, че половината от активните българи живеят и работят в чужбина. „Познавам Цветанов от 3 години вече. Това е силният тим, който може да промени държавата. Цветанов е доказан политик, бил е в законодателната и в изпълнителната власт, както и в местната власт в София“, каза Вълнев. 

Цветан Цветанов подчерта, че „Републиканци за България“ е първата политическа сила, която от близо месец представя секторните си политики.
Върховенство на закона и електронно управление са основните акценти в тях. Ключово за нас, особено в условия на пандемия и при липсата на управленски подход, е адекватна политика за бизнеса. Вие видяхте, че няма адекватна политика досега, а само разходване на средства. Аз съм убеден, че сегашните управляващи нямат никакви намерения да влизат в следващи управленски мандат. Защото трябва да се влезе в актуализация на бюджета веднага. Три са възможностите, за да излезе държавата от спиралата на разрухата - да се теглят кредити и да се увеличава държавния 
дълг, или да се увеличат данъци, или да се намалят разходите. В момента ситуацията е изключително тревожна с тази спирала на хаос и неподреденост относно пандемията“, каза лидерът на партията.

„Републиканци за България“ предлага 7 мерки за стабилизиране на държавата. Основното е бърза и масова ваксинация на населението, за да се стабилизира по-бързо икономиката. Принципни са позициите на партията за подкрепа на развитието на Родопите, Странджа и Северозападна България. Приоритет е запазване на плоския данък и разширяване на обхвата на патентния данък, за да се запазят малките и семейни бизнеси.

Трябва да освободим малкия и средния бизнес от административната тежест, за да дадем действително повече свобода и да намалим разходите, които те правят за постоянната промяна на нормативната уредба. Искаме да имаме устойчивост в бъдещите ни политики и най-важното – да има хоризонт за развитието на страната. За нас е ключово да се подготвим за новия финансов програмен период. Ние искаме не да говорим за милиарди, а за коефициент на полезно действие. Защото в развитието на регионите отиват пари, които обаче трябва да имат добавена стойност към кохезионната политика, към тази свързаност. Ние искаме са следваме единствения възможен евроатлантически път за страната ни и активно ще продължим да участваме в инициативата „Три морета“, подчерта още Цветанов.

Той отбеляза, че заедно с Павел Вълнев са имали срещи с конгресмени и сенатори във Вашингтон и всички те са на мнение, че трябва да се разшири обхвата на тази инициатива и към нея да бъде привлечена и Гърция.

Точно затова искаме тази дигитална, транспортна и газова свързаност да даде повече сигурност на държавите и да постигаме действително по-висок стандарт за всички български граждани", заяви Цветанов. И отбеляза, че много хора са искали алтернатива на управлението и тя вече е факт – „Републиканци за България“.

Той благодари на Павел Вълнев, тъй като с неговото присъствие могат да се видят успели хора, които се ангажират с политиката на страната. И отбеляза, че предстоящите законодателни промени, които иска да направят, включително и конституционни, ще дадат възможност на българи, работещи извън страната, да бъдат и министри, да бъдат номинирани и избирани за народни представители.

Нека в 21-ви век, в 21-ва година да гласуваме с 21 за държава с правила!, призова Цветанов.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

ДУМАТА Е

ДУМАТА Е

16.03.2021 | 11:43

ИЛИ СТЕ ПЪЛНИ ПРОСТАЦИ ИЛИ СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ТОТАЛНО ПРОСТАКА ЦВЕТАНОВ.ТОЙ НЕ Е ДОКАЗАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ КЪДЕ ВЗЕ ПАРИ ЗА ДА КУПИ 6 АПАРТАМЕНТА...СЕГА СЕ Е НАРЕДИЛ ДО ТИЯ ВЪЛНЕВИ ЗА ОЩЕ ПЕТ ШЕСТ ТАКИВА ..ПРЕЗ ОНАЯ МУ РАЛОТА ЕЗА ВАС..ШУБЕ ГО Е ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛЯ С ИМОТИТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ.....АМАА ТИЯ ВЪЛНЕВИ ЩЕ ПРОГЛЕДНАТ...И ДА НЕ ПРОГЛЕДНАТ НЕ МИ ПУКА ЗА ТЯХ...ТАКИВА ЩЪРКЕЛИ ДЕТО ЩЕ ДОЙДАТ ДНЕС И ЩЕ СИ ИДАТ УТРЕ ВСЕ МИ Е ТАЯ....ТЕ НЕ СЕ СЕТИЛИ ГОДИНИ НА РЕД ОТ КЪДА СА ТРЪГНАЛИ ИМАЛИ ИМОТИ ПАРИ И НЯКАКВИ ВЕЩИ...НЕ НЕ МИ Е ТЕМА ИСКАМ СПОКОЙНО ДА ЖИВЕЯ НА СВОБОДА С ЛЮБОВ И ТРУД....НЕ С ГЛУПАВИ ПРИДОБИВКИ....ЧОВЕК Е ГОСТ НА ТАЗИ ЗЕМЯ...И КАТО СИ ТРЪГНЕ НИКОЙ НЕ ГО ПИТА КАКВО ИСКА....

Отговори
0 0
Само питам

Само питам

16.03.2021 | 10:57

Аз само да попитам- това за инвестициите що не стана преди 5 г. например, когато г-н Цветанов бе вицепремиер? И как ще се бори с корупцията- 6-те апартамента ще продаде и парите на бедните ли ще раздаде или други планове има, които ние искаме да научим все пак?

Отговори
3 0
Коко

Коко

15.03.2021 | 20:59

Идва датата на която трябва да сме единни. Идва датата на която трябва да подкрепим тези които подкрепиха нас, а именно РБ. ГЕРБ прекалилха с наглостта си, такова управление е непоносимо!

Отговори
0 4
Обективен

Обективен

15.03.2021 | 17:12

Има толкова много сектори в Б-я, които имат не разгърнат потенциал. С малко инвестиции може всичко в България да "процъфти".

Отговори
0 3
Вдъхновение

Вдъхновение

15.03.2021 | 12:05

корупцията в държавата ще продължава още 2 седмици, след това България ще бъде на друг левел. След изборите страната ни ще е в разцвета си такава каквато никога не е била и никой до този момент не си е мечтал дори така да бъде

Отговори
0 3
Пате

Пате

15.03.2021 | 12:01

Инвестиции ще се намерят, по важно е корупцията да оправим и да премахнем хората които стоят зад нея. Ясно е кои са - ГЕРБ-ДПС!

Отговори
1 2
За 21

За 21

15.03.2021 | 12:00

Всичко го искаме това!!! И с партия като Републиканци за България ще се случи!

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?