Следвайте ни

Първо в "Марица": Вижте как машините тръгват към секциите СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Първите машини поемат вече към избирателните секции от транспортната база на "Разтранс" на Карловско шосе. На място има засилено присъствие на полиция. Мотокари товарят машините, които са над 800 броя, в камиони, които поемат към избирателните секции в Пловдив и областта.

Устройствата пътуват запечатани в специални куфари. В момента на плаца пред фирмата машините се товарят по списък, а още камиони чакат на опашки отвън.

В 13 лъча ще бъдат ескортирани машините за гласуване в Пловдив, охранявани от полицията. В 14 лъча ще бъде ескортът за населените места в областта. Все още продължава товаренето на устройствата. Общият им брой е 934 за секциите в Пловдив и областта. На всеки куфар има номер и се товарят на камионите в този ред.

Натоварени са камионите и бусовете с машините за Пловдив, в момента тече инструктаж на полицията и всеки камион ще бъде ескортиран до съответната секция в Пловдив.

"До 16 часа се надяваме да бъдат доставени всички машини за гласуване и да няма технически проблеми с транспортните средства", заяви комисар Костадин Костов, началник на Охранителна полиция.

Машините са пристигнали в базата на "Разтранс" вчера по обяд, като охраната им е била поета от полицията в Пловдив. Маршрутите, по които ще се движат камионите с машините, са определени от "Сиела" и са консултирани с полицията.

Припомняме, че в Пловдив - 16-ти многомандатен избирателен район /МИР/ - от общо 459 секции само в четири няма да има машинно гласуване. В 23 секции ще бъдат монтирани по два автомата поради големия брой на избиратели.  Над 400 са секциите в Пловдивска област - 17-ти МИР. Осигурени са и резервни машини в случай, ако някои излязат от строя.  На предишните парламентарни избори охраната беше подсилена и от ескорта на Секюрите. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нали

Нали

10.07.2021 | 23:28

Първо в Марица: Вижте как натъкмените изборни резултати тръгват към секциите!

Отговори
1 1
А софтуера???

А софтуера???

10.07.2021 | 12:15

Нагласихме ли го. Че няма време.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?