Следвайте ни

Пълна лудница с депутатите от Пловдив

viber icon

Само Бойко Борисов и проф. Иво Христов сигурни за нов мандат. Знакови лица в списъка с отсъстващи

Обещанията от партиите за изцяло нови лица в парламента този път изглежда ще се превърнат в реалност. Ще се случи  по две причини - преразпределението на силите на политическата сцена и тежките вътрешни битки в много от партиите и коалициите.

По закон Пловдив изпраща 11 депутати в Народното събрание, като този път списъкът се очертава да е доста различен в сравнение с 2017 г.

Славчо Атанасов и Менда Стоянова - големите отсъстващи

Бившият кмет на Пловдив, който заедно със Спас Гърневски има най-голям опит на политическия терен, вече обяви, че излиза в почивка и пропуска парламентарните избори през април. Другото знаково отсъствие ще е на Менда Стоянова. Тя е несменяем депутат от Пловдив, откакто ГЕРБ се появи на сцената. Бюджетник №1 в страната все още не е обявила официално оттеглянето си, но до вчера името й не се четеше сред фаворитите в листата на партията за 16-и МИР.

100% сигурни, че ще повторят мандатите си от Пловдив, за момента са единствено Бойко Борисов и проф. Иво Христов.

Борисов за пореден път ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, а Христов е втори в тази на БСП.

В двете основни политически сили има много изненади,

свързани с отсъствието на редица от обичайни заподозрени. В ГЕРБ това е Атанас Ташков, който е  отказал номинацията да бъде кандидат-депутат. В БСП ги няма Георги Йорданов и Георги Търновалийски. За най-младата дама в 44-тото Народно събрание - Теодора Халачева, има надежда, че ще повтори мандата си. Тя е трета в листата на БСП след Корнелия Нинова и Иво Христов и може да изпадне от ситото само при тотален провал на социалистите на 4 април. С шансове за нов мандат са още Димитър Лазаров и Спас Гърневски от ГЕРБ, но при много добър резултат на партията.

В подобна ситуация е и Александър Сиди от ВМРО. За първия си мандат като депутат той трябва да черпи до живот Славчо Атанасов, с чието решаващо участие на изборите през 2017-а  патриотите спечелиха две места от Пловдив. Сега Сиди е водач на градската листа и мястото му в 45-ото Народно събрание изглежда гарантирано с една въпросителна -

дали войводите изобщо ще влязат в парламента.

От това кои партии ще прескочат 4-процентовата бариера зависят и имената на останалите депутати, които Пловдив ще изпрати в Народното събрание.

Ако нагласите сред гражданите, които социолозите отчитат към днешна дата, се реализират на 4 април, разпределението на мандатите в Пловдив би изглеждало така: ГЕРБ - 4 или 5 места, БСП - 3, Има такъв народ - 1, Демократична България - 1, ВМРО - 1, Изправи се! Мутри вън - 1 или 0 (ако ГЕРБ спечели 5 места).

Преди новият парламент да започне да съставя правителство и някои от народните представители да сменят депутатските банки с министерски кресла, списъкът на новите пловдивски депутати би изглеждал така:

Бойко Борисов, Иван Тотев, Радомир Чолаков, Вежди Рашидов, Корнелия Нинова, Иво Христов, Теодора Халачева, Христо Иванов, човекът на Слави, Мария Капон и Александър Сиди.

В този списък също има много условности, защото някои от фаворитите водят листи и в други райони. Ако Бойко Борисов и Христо Иванов например решат в крайна сметка да станат депутати от  София, а Александър Сиди от Стара Загора, тогава в парламента ще влязат следващите от листите на ГЕРБ, Демократична България и ВМРО в Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (23)

Парламент та дрънка

Парламент та дрънка

22.02.2021 | 20:15

Новият парламент ще троши мивки.,като гледаме кои са се запътили. Маминия ,леля здравка ,владко и прочие.Безценно

Отговори
1 0
Наблюдател

Наблюдател

22.02.2021 | 14:34

Я се замислете малко, какво се случва в Пловдив. Защо се наредиха тук всичките партийни лидери да водят листи? А? Ами много просто - като се оттеглиха основните политически фигури, тук останаха само Бе група. Те ли да водят? Онова Сидито от МВРО, дето никой не го знае, поне Инчев да бяха сложили първи, или оня професор, дето нарече българите дебили?!? Или пък най-мразеният кмет в историята на България и Пловдив - примерът за корупция и кражби на герб - Иван Тотев? Дето се наложи Бойко да го отстрани от кандидатиране за трети мандат и да тури Зико на негово място. А пък в Бургас Митко Николов кара четвърти, а в Стара Загора Живко кара трети мандат. Ама са добри кметове. Затова Бойко идва тука, и Нинова и Христо Брадата. Кандидатират се от тук, за да запълнят огромната дупка, която се отвори след оттеглянето на сериозните кандидати. Ако бяха оставили Бе групата да води, никой нямаше да излезе да гласува.

Отговори
11 0
Неам нерви до Нали

Неам нерви до Нали

22.02.2021 | 13:45

Аве, герберска па чав ро, като не можеш едно нормално съждение да направиш, като останалите хора, в хотел "Империал" си имаш такива луксозни тоалетни, ми седи си в тях, дрис кай си наволя и изобщо не излизай да смърдиш и мажеш, ве. Тука е за интелигентни и четящи хора, който могат да мислят. Такива питекантропи, като теб, не са за тоя форум. Аре, бегай!

Отговори
17 1
Шенчев

Шенчев

22.02.2021 | 13:36

Аз ще гласувам само за Гацо Бацов! Краси Радков - президент!

Отговори
2 1
Нали

Нали

22.02.2021 | 13:25

Хюмнето на Славчо Атанасов днес от сутринта се е подкарал с топла мастика на гладно! Сигурно не може да преглътне факта, че Иван Тотев ще бъде избран за депутат, където дори от народното събрание ще докаже, че е на светлинни години по-добър от предателят Славчо Атанасов!

Отговори
1 26
Абе, Ванка, абе, Тотев - Нали

Абе, Ванка, абе, Тотев - Нали

22.02.2021 | 13:34

И тука си яко в грешка! Не е Славчо се подкарал, ами ти вече си влязал в кереча. Айде спри да фиркаш и да смъркаш, че пак започна да дращиш глупости и цял Пловдив ти се смее. Успокой се вече, нали депутатин ще станеш, стига си треперил и сънувал кошмари от Славчо Атанасов. Човекът в момента е извън политиката, стига сте се страхували и от сянката му. Оставете го на мира да си почива. Че ставате за срам и резил, той се оттеглил, а вие продължавате война с него да водите. Малко е комплексарско, не ли?

Отговори
23 0
Нали

Нали

22.02.2021 | 13:04

Никой не иска да дава интервюта на Марица! Дори карловският престъпник Славчо Атанасов се е скрил в очакване да бъде арестувн и вкаран при Бай Ставри!

Отговори
3 21
Бай Ставри до нали-Тотев

Бай Ставри до нали-Тотев

22.02.2021 | 13:15

Тотев-нали.да нямаш предвид себе си за кауша.С тая женска фигура черните бахури ще те сцепят.За Славчо грижи немай булка.Пак се надруса и нафирка и взе да дращиш глупости

Отговори
19 0
Нали

Нали

22.02.2021 | 13:21

Току що Бай Ставри призна, че Славчо Атанасов му е БУЛКА! Хаха

Отговори
0 16
Абе, Тотев - Нали

Абе, Тотев - Нали

22.02.2021 | 13:31

Кво се правиш на тъ п! Най-опитните политици на тези избори са пас в Пловдив. Хитрата лисица леля ти Шменда, колкото и да е лакома и нагла, дори тя бяга от листата на герб. Вальо Николов и той, Пламен Нунев в Русе също. Жоро Йорданов също избяга от листата на червените, това са все известни фигури. А Славчо Атанасов - почтен и честен човек, просто не иска да нагази в тая гм еж и няма да се омаца в коч ината. Защото тези избори са "лай няна тояга" ,както е казал народът - хванеш ли я, ще се оцапаш. Това е истината. И после в парламента ще е още по-жалко и мизерно. А на теб, Тотев - Нали, и депутатският имунитет няма да ти помогне - понеже си най-крадливото пра се, твоята Коледа идва неизбежно. И какъвто си убавец, на бай Ставри дружината ще ти се наслаждава ежечасно. Айде, успех и наздраве. Че гледам, вече яко си подкарал уискитата.

Отговори
23 0
Катя

Катя

22.02.2021 | 12:59

Мен ми любопитно какво толкова Крушевица обеща на И.Христов, че да клекне и не е водач на листата за БСП Пловдив при условие, че е заявил за всеслушание: Или съм водач или се отказвам. И той завалията в иметото на депутатското място се продаде.Ха сега вярвай на политик.

Отговори
4 5
777

777

22.02.2021 | 12:53

Във ВМРО няма ли други от Пловдив та са сложили този с подкупите на първо място

Отговори
7 1
Нали

Нали

22.02.2021 | 10:56

Тези избори са само генерална репетиция на истинските избори през есента. Този парламент няма да избере правителство и след служебен кабинет през есента ще излязат истинските играчи. Тогава МВРО и Неволя ще молят Славчо Атанасов да оглави листата на Патриотите.

Отговори
19 2
Вътрешен човек до нали

Вътрешен човек до нали

22.02.2021 | 11:19

Нали те и сега го молеха,но той си имаше сериозни аргументи да им откаже

Отговори
21 1
Нали

Нали

22.02.2021 | 13:04

Славчо Атанасов е гeй!

Отговори
3 26
Станилов

Станилов

22.02.2021 | 10:42

Да, Славчо Атаносов трябва участва за кмет на Пловдив

Отговори
23 3
Иван Станчев

Иван Станчев

22.02.2021 | 10:51

Станков и аз съм съгласен с тебе.Въпросът е дали ще иска след като на три пъти ни фалшифицирах а вота ,а питаш ли го той как се чувства като вижда че се бори с моше ници и ма фиоти

Отговори
23 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай