2374
Следвайте ни

Отрязаха партията на Божков за изборите

Регистрирани за изборите са общо 21 партии

viber icon

ЦИК отказа регистрация на партията на Васил Божков ПП "Гражданска платформа Българско лято". Причината - липса на важен документ. Това съобщи на брифинг говорителят на Централната избирателната комисия Росица Матева.

Вчера приключи регистрацията на партии и коалиции и за двата вида избори - президентски и парламентарни. Регистрирани  за изборите са общо 21 партии - 12 партии за президентски и парламентарни, останалите само за парламентарни. 

"12 партии и 5 коалиции са регистрирани за президентските избори. 21 партии и 7 коалиции - за парламентарните", каза Цветозар Томов от ЦИК.

"В момента тече регистрацията на инициативните комитети за издигане на кандидати за участие ви зборите за президет и вицепрезидет. До момента са подадени документите на 2 инициативни комитета. Все още решение за регистрация", посочи Росица Матева.

Тя коментира, че все още не е ясно колко точно допълнителни устройства ще бъдат нужни за провеждане на изборите 2 в 1. "Все още обсъждаме, не сме взели решение, предстои по всяка вероятност нова поръчка за допълнителни устройства", каза Матева. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

намръщенЪ

намръщенЪ

30.09.2021 | 14:54

Голям праз, той си има други които му лижат трите задни букви :(((

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?