Следвайте ни

Очакван проблем в Пловдив: Неправилно пренасяне на машинния вот на хартия

viber icon

Неправилно пренасяне на машинния вот на хартия - такъв проблем очакват от 16-а РИК в Пловдив, каза председателят й Илиан Иванов.

Той коментира, че секционният протокол е доста обемен, което би затруднило представителите на комисиите. 

Иванов не се ангажира с време, в което да бъдат обработени всички протоколи, но заяви, че ще се работи на високи обороти. 

През целия ден няма подадени жалби и и сигнали, касаещи изборния процес в град Пловдив. Сред най-честите били, че маските за избирателите са на привършване, че дадени машини не са стартирали. 

Всички сигнали са своевременно обработени. От една от секциите тази сутрин е получен сигнал, че машината за гласуване е била без батерия. Само в тази секция не е имало възможност за машинно гласуване. 

"Няма секции, които сутринта да не са били открити. Имахме притеснения за състава на ковид секциите и за тези за трудноподвижните хора, но имаше достатъчно хора за тях", каза Иванов. 

Всички болни и карантинирани, заявили желание да бъдат посетени от ковид секция, са упражнили гласа си днес. 

Още 15 минути преди края на изборния ден в Международния панаир започнаха да прииждат автобуси на градския транспорт, превозващи чували с бюлетини и членове на секционни избирателни комисии. Най-бързи са комисиите от болниците и от Затвора. Те първи ще приключат с изборния ден и с предаването на всички изборни материали. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Смех...

Смех...

04.04.2021 | 22:01

Айдааа почна Илиянчо с номерата... Ша ядеш "баницата" ...внимавай...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?