Следвайте ни

Областният управител и 16 РИК с поредна среща за организацията на изборите

viber icon

Имало ли е теч на лични данни на членове на секционните избирателни комисии в Пловдив град след заседание на РИК – 16 - това беше сред основните теми, разисквани на днешната среща на областния управител Ангел Стоев с членовете на комисията. 

„Приех журналистическото обаждане с това твърдение като сигнал и възложих на групата по сигнали и жалби да направи проверка и да представи доклад“, обясни председателят на РИК – 16 Спас Шуманов. Според него не е установен такъв проблем и решението с резултата от проверката е изпратено на ЦИК. „Информационните масиви на сървъра се поддържат от ЦИК и очакваме тяхното становище“, заяви Шуманов. 

Сред другите обсъждани теми бяха няколко нови предложения на членовете на 16 РИК за организацията на работата по изборния процес, както и за свършеното до момента от областната управа по заявените искания на избирателната комисия на миналата среща. „Медицински екипи в палатите ще има. Ще бъде осигурена и по една бутилка минерална вода на всеки член на СИК. В допълнение, отделно ще бъдат монтирани машини за вода, ще има и щандове за храна и напитки“, поясни Ангел Стоев. Той допълни, че по отношение на поставените въпроси за транспорта, също е работено много. Общините имат достатъчно автомобили. Полицаите ще могат да изпълняват охранителни функции и с личен транспорт. Прокуратурата също е готова да приема сигнали от РИК, ако такива се появят. 

Областният управител повдигна въпроса дали е предвидено обучение на гласоподавателите как се гласува с машините. Бяха обсъдени няколко предложения. Районната избирателна комисия ще прецени кой е най-подходящият вариант и ще го предложи на ЦИК.

Ангел Стоев се срещна и с ръководството на пловдивската Пожарна във връзка със задълженията на пожарникарите за осигуряването на безопасни условия за работа на секционните избирателни комисии и на 16 и 17 РИК в определените панаирни палати. Служителите на пожарната поемат и част от охранителната дейност на изборните помещения в нощта преди изборите. Ще се работи в тясно сътрудничество и непосредствена комуникация с всички институции, отговарящи за спокойното протичане на изборния процес.

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ вече са изготвили листовки с основни правила и съвети за безопасна работа и бърза реакция в случай на нужда. Те ще бъдат раздадени на членовете на секционните избирателни комисии по време на предстоящите обучения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Спасчо Противогаза

Спасчо Противогаза

18.06.2021 | 20:19

Тоя плешив дебелак какво разбира от "масиви и сървъри", че пак прехвърля топката другаде, за да излезе чист и непорочен от поредната си издънка, каквито е натрупал безброй и на летището и винаги му се разминавало и явно продължава да му се разминава, но и селският късмет все някога трябва да свърши...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?