Следвайте ни

Нинова: Готови сме с план за подпомагане на малките и средни земеделски производители

viber icon

„От градината на България - Кюстендил, поздравяваме всички с деня на земята и гората. Те са две безценни  богатства на Родината ни“, написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя присъства на празника на града – „Кюстендилска пролет“.

Лидерът на БСП критикува липсата на грижа и политики от страна на управляващите в земеделието и горите, и обяви 4 насоки за реформа в секторите, залегнали в програмата на левицата:        

„В последните години при управлението на ГЕРБ те се унищожават безцеремонно. Наш приоритет са чиста вода, въздух и храна. Българската земя да храни българския народ. За целта трябва целенасочена държавна политика в подкрепа на малките и средни земеделски производители:

1. Преразпределяне на субсидиите към производство на български плодове, зеленчуци, мляко и месо.

2. Възстановяване на „Напоителни системи“.

3. Изграждане на мрежа от тържища, на които дребните производители да излагат директно продукцията си, а да не им извиват ръцете прекупвачи.

4. Създаване на държавно предприятие за изкупуване и преработка на продукцията, което на съвременен принцип да конкурира другите, както направи Румъния.

Българската гора да се сече само от шестте Държавни горски стопанства, които след това да продават дървесината, вместо всеки да влиза ,сече и унищожава безконтролно.

Държавната роля в сектор земеделие е ключова!“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Курнела

Курнела

22.03.2021 | 12:58

Имаме вече план как да крадем Кожа и кости станахме в опозиция Наш Тиквун лапа ли лапа а за нас трошици ни подхвърля Мъ той още га го приемахме в партията и после в мафията все такъв лакомник си беше Все гледаше на Другарчето в чинийката и да я лапне И тиквата и устата за туй му са големи След изборите шъ трябва да седнем и да се разберем кой колко ще краде По братски или по равно Аз лично предпочитам по равно Пък и бюрото взе единодушно това решение В името на България В името на българския труженик Ще го крадем по равно

Отговори
0 0
Минка Григорова

Минка Григорова

22.03.2021 | 10:02

Тошко, тез оригинални мисли ги пласирай в собствения си приятелски кръг и не пиши глупости, защото се излагаш.

Отговори
0 1
ЦИК

ЦИК

21.03.2021 | 18:00

Липсва текста "Купуването и продаването на гласове е престъпление" !

Отговори
0 0
Тошко

Тошко

21.03.2021 | 17:05

С провъзгласяването на тези дериктиви Нинова вече загуб още 5% от електоралната нагласа! Не може държавата да изкупува без договори! Не може държавата да сече горите и да продава - това не е бащиния на БСП!!!!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?