Следвайте ни

Не може да си на първо място по смъртност в Европа, на последно място по ваксинации и да търсиш вината в някой друг

viber icon

„Ние единно в групата на БСП работихме активно в 44-то Народно събрание като опозиция, давахме алтернативи на това пагубно за България управление. Те от първия до  последния ден не се вслушваха в нашите предложения, в нашите съвети и идеи, и закономерно Народното събрание е с най-ниския рейтинг и най-малката популярност.“ Това заяви водачът на листата на БСП в 23 МИР Христо Проданов в ефира на NovaNews, като добави, че единствените, които могат да сменят ГЕРБ и да ги свалят от власт, са БСП.

В предаването “Денят на живо“ той коментира проблема с протоколите: „Ние смятаме, че дори и в наглостта трябва да има граници. Когато имаш цялата изпълнителна власт, мнозинство в Народното събрание и в ЦИК, когато си сътворил всичко това, да обвиняваш някой друг, е нищо друг освен наглост. Ние от БСП бяхме против тези текстове, против промените в Изборния кодекс. Ние се борихме изцяло за машинно гласуване.“ Той припомни политическия акт на несъгласие на левицата, чрез напускане на парламента.

По думите му сертифизирането на машините е в посока те да бъдат проверени и сигурни, а вотът на българските граждани да бъде отчетен правилно. Той припомни, че на последните избори имаше 600 хил. невалидни бюлетини.

„Тъй като ние сме последователни и винаги сме били такива, ако имаме мнозинство в парламента, ще приемем изборите да се провеждат изцяло с машини. Ще поемем и отговорност, защото за разлика от тези, които в момента управляват, можем да носим такава. Бойко Борисов и ГЕРБ търсят винаги някой, който да им е виновен“, заяви Христо Проданов.

Той обясни, че БСП не отрича гласуването по пощата, но тя първо трябва да са подсигури, за да се премине към такъв вот.

„Решението на ситуацията с хаоса, който е обзел България, е свалянето на ГЕРБ от власт“, категорично заяви социалистът, като добави: „Те са тези, които го създават във всяка една от сферите. Не може да сме на първо място по смъртност в Европа, на последно място по ваксинации, и да търсим вината в някой друг. Вината за всичко, което се случва в България последните 12 години, е на Бойко Борисов и ГЕРБ“, заяви Христо Проданов.

По думите му в последните 4 години БСП доказа, че е единствената опозиция в това Народно събрание. „За да се възстанови държавността първото и най-важно условие е ГЕРБ да не е в управлението на държавата. Ще направим референдум, за да попитаме нашите членове, с кого е допустимо да управляваме“, обясни Проданов като добави, че в политиката на БСП през последните 4-5 години, водещи са бири моралът и честността.

Той припомни плана от 2006 година за управление на пандемията, който от левицата предложиха да се следва: „Да знае бизнесът, да знаят хората кога и какво се прави, да има предвидимост, защото когато няма правила, настъпва хаос.“ Той даде за пример днешните заповеди, според които сутринта се отварят големите търговски обекти, и два часа по-късно се затварят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Всичко  се  крие в  една  тайна  майна.

Всичко се крие в една тайна майна.

26.03.2021 | 11:25

И тази тайна е измислена от умните политици. А това е тайното гласуване. Т.е. възможноста за неговото обезличаване. А нека да е явно да видим дали ще има възможност за манипулиране на изборните резултати. Пък ако е и задължително гласуването тогава наистина "демос" ще участва в демокрацията в пълния смисъл на думата.

Отговори
1 0
Сик

Сик

26.03.2021 | 10:04

Не може я, нещата са свързани. Докато Тиквата е начело на тая държава народа яко ще мре. За сведение Сърбия със същото население като България има само 5000 починали, а България има повече от 12 000.

Отговори
3 3
Бъбу

Бъбу

26.03.2021 | 09:17

Наглостта на този и подобните му наистина няма граници. Те искали изцяло машинно гласуване само че дали са наясно че тези машинки се управляват от човеци и в този смисъл са още по лесни за изфабрикуване на резултати, непрекъснато плюят по изборния кодекс но се надяват че хората са забравили кои внесе закона изфабрикуеане от Манолова като депутат от бсп. Тези от бсп знаят че няма да докопат властта и след тези избори и се застраховат предварително. Освен това става все по ясно, че бсп, мутрите Манолови, джендърите от дб и чалгарите на Слави готвят манипулации и ексцесии по време на изборите.

Отговори
7 3
Сик

Сик

26.03.2021 | 10:04

така е, затова ще изберем вашата мутра да ни управлява поне колкото бай Тошо. Тиква проста гербаджийска.

Отговори
1 4
Е еее Нека де в нещо да сме първи

Е еее Нека де в нещо да сме първи

26.03.2021 | 09:09

Ами кой ти пречи да умреш последен някъде след 1 000 години а не първи И защо не се говори по темата че стреса е най големия убиец

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?