1553

Налепиха с предизборни плакати "Кършияка"

Два ресторанта и новострояща се сграда в пловдивския квартал "Кършияка" са "облечени" в предизборни плакати. Такъв сигнал са получили днес в РИК-16 от служител на Трето районно полицейско управление, научи "Марица". 

Униформеният посочил, че на оградата на новострояща се жилищна сграда на ъгъла на бул. „България“ и ул. „Победа“, са разлепени агитационни материали на различни политически партии.

На кръстовището на ул. „Филипово“ и бул. „Васил Левски“, върху сградата на ресторант „Бразилия“, както и по сградата на ресторант „Захир“ на ул. „Филипово“ също били налични залепени агитационни материали, сигнализират полицаят. 

От Районната избирателна комисия за Пловдив-град обаче не установила нарушение. Причината - имотите са частна собственост. Предизборните материали не са поставени на определените за целта места според заповедта на кмета Здравко Димитров, но комисията няма как да вземе отношение. 

"Плакатите следва да са поставени с разрешение на собственика или управителя на имота. Наличието или не на договорни отношения между собствениците на горепосочените имоти е извън предметната компетентност на РИК 16, а в случай, че залепването на агитационните материали е нанесло вреди на имотите и/или на техните собственици, съществува самостоятелен процесуален ред за тяхното претендиране, установяване и евентуално обезщетяване", гласят мотивите на комисията

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?