46
Следвайте ни

МВР се захвана с купувачите на гласове

viber icon

Премиерът Стефан Янев участва в националното съвещание на МВР за осигуряване честността на вота и за противодействие на купуването на гласове, съобщават от вътрешното министерство. 

"МВР по закон има правомощия в тази насока и упражнява достойно отговорностите. Именно затова често е на политическия прицел на отделни партии. Целта е ясна - наша отговорност е да оправдаем надеждата на българските граждани да живеят в почтена държава. Ще увеличим оборотите на противодействие на МВР срещу купуването на гласове, за което има сигнали, че вече е започнало", заявил по време на срещата вътрешният министър и вицепремиер Бойко Рашков. Работата срещу купувачите на гласове вече е започнала, посочил той. 

Министър-председателят Стефан Янев акцентирал върху очакваната висока активност на предстоящите избори в сравнение с вота през юли. „Следователно и купувачите на гласове ще повишат усилията си и затова задачата ви ще е по-сериозна и интензивна. Сигурен съм, че чисто политическите нападки от определени партии за преследване на отделни граждани няма да разколебаят усилията ви“, обърна се премиерът към ръководния състав на МВР. 

В националното съвещание участваха заместник-министрите Енчо Мирчев и Емил Ганчев, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, директори на главни и областни дирекции. Главният секретар на МВР представи анализ на резултатите от дейността на МВР при провежданите в периода 2017 – 2021 г. избори и подчерта необходимостта от бърза реакция спрямо всеки сигнал за намерение за нарушаване на изборното законодателство. Ограничаването на миграционния натиск – проблеми и решения, представи зам-директорът на ГДГП ст.комисар Светослав Манолов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?