Следвайте ни

МВР оповести мерките за избори в пандемията

viber icon

МВР предприема безпрецедентни мерки за безопасното протичане на изборния процес в страната по повод парламентарния вот в неделя.

,,Създаваме необходимата здрава среда за всички участници в изборния процес, среда за сигурност и охрана на обществения ред и не на последно място – осигураяване логистика и охрана при транспортирането на изборните книжа и материали. Създаден е щаб към МВР, който да регулира цялата дейност. От 8 март е въведен денонощен телефон, на който гражданите ще могат да подават сигнали за нарушения на изборния процес. Със заповед е изградено междуведомствено звено от прокуратурата, МВР и ДАНС за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес, касаещи купуването и продаването на гласове и защита правата на гражданите'', заяви старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на ГД "Национална полиция".

По думите му към този момент са подадени 144 сигнала за нарушение на изборните правила.

,,До момента има подадени 144 сигнала за нарушение на изборните правила. По 163 преписки се извършват предварителни проверки под наблюдението указанията на наблюдаващите прокурори. Образувани са 14 досъдебни производства. Задържаните лица са 34, общо профилактираните лица са 1053, които са писмено предупредени с протокол'', посочи той.

По време на брифинга стана ясно още, че над 20 000 служители на МВР ще бъдат ангажирани с охраната на 7026 места с 11 983 изборни секции на територията на цялата страна.

Всичи 9394 машини за гласуване ще бъдат охранявани от органите на реда, като и в момента логистичната база, където се съхраняват те, биват охранявани от служителите на МВР.

Всички служители на МВР са запознати със здравния протокол и мерките, които следват да се предприемат. Разбира се, служителите ни ще разполагат с всички необходими защитни средства, увериха от вътрешното ни ведомство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?