Следвайте ни

Местят в Панаира 17-а РИК за изборите тази неделя

viber icon

Възможно е да има решение на ЦИК за преброяване на разписките от машинния вот в края на изборния ден в 25 на сто от избирателните секции, определени на лотариен принцип. Заради доставянето и попълването на специален протокол, може да се наруши вече изготвената транспортна схема, сигнализираха от РИК – 17 Пловдив област на последната среща в Областна администрация днес.  

17 РИК вече ще работи в Панаира. Областният управител Ангел Стоев съобщи, че в наетите палати вече е извършена първата дезинфекция и за всяка следваща ще се поставят информационни бележки. Тревните площи също се обработват. Ще има и табла с указания за антиковид мерките, както и обозначени коридори за движение на потоците от хора. 

Председателят на 17 РИК Ваня Костадинова информира, че демонстрациите с машините за гласуване текат без проблем, както и обученията на членовете на СИК по места, като всички те са присъствени. Изготвят се списъци с автобусите, с които ще пристигат членовете на секционните комисии в РИК. До края на деня ще има и транспортна схема за доставянето на бюлетините до общините. 

Работното взаимодействие на областна управа с РИК - 17, както и с РИК -16 продължава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А.Дамянов

А.Дамянов

05.07.2021 | 12:33

Това е крачка напред. Но, за да отпаднат всички съмнения трябва преброяването да е 100%. Да ще отнеме малко време, но еднократно и за кратко. В противен случай съмненията ще са еднократни, но ще останат завинаги! Това не е от полза за никого в държавата, а за ЦИК и " "спечелилите" най-малко.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?