Следвайте ни

Мая и Хаджигенов също отрязаха БСП

viber icon

"Изправи се БГ! Ние идваме" няма да подкрепи БСП за третия мандат. Това обяви по време на консултацията за търсене на подкрепа за съставяне на редовен кабинет, инициирана от БСП в парламента Мая Манолова..

"Няма да подкрепим правителство на всяка цена", заяви Манолова и каза, че "Борисов 3" е бил такъв пример.

Николай Хаджигенов каза, че такова правителство няма как да бъде подкрепено сега, защото то ще бъде подкрепено от ГЕРБ и те ще го държат.

По думите на Манолова обаче те биха подкрепили актуализацията на бюджета, за да бъдат решени проблемите и да не оставят хората в безизходица в предстоящите три кризи.

Манолова каза, още че ще подкрепят предложението на БСП да бъде скъсен срокът между първо и второ четене на актуализацията на бюджета.

БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме" са постигнали съгласие да работят за актуализация на бюджета, ако няма възможност да бъде съставено правителство с третия мандат.. С уговорката, че това е последен опит за формиране на мнозинство на промяната, лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди, партията ще задържи мандата до приемане на бюджета:

"Ако няма съгласие за правителство, бихме исктали да поставим въпроса за актуализацията на бюджета. Разбираме своята отговорност, че трябва да направим усилия, да не хвърляме мандата веднага, защото парламентът ще бъде разпуснат и да оставим хората без защита от страна на държавата и от страна на депутатите".

В отговор председателят на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова заяви, че формацията ѝ не е готова да подкрепи правителство на всяка цена, но ако не бъде съставен кабинет, ИБГНИ ще участва в мнозинство, което да приеме необходимите промени, "така че да оставим държавата в добър вид, в добро състояние".

Срещите на БСП продължават идната седмица. Освен с ДБ и ИТН Нинова заяви, че ще разговарят със синдикати, граждански и неправителствени организации в търсене на подкрепа за идеите си за актуализация на бюджета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Убря Дебреее Уфце

Убря Дебреее Уфце

29.08.2021 | 21:00

Ибря Ихууу И ония дето бяха на чифутската копаня на Тиквата чифутска разбраха ко е чифут да тъ рани Рани въ рани въ и изведнъж въ забрави щот идеята му чифутска беше да трупа чекмеджето и въ остави на празна ясла уфце И сега блеееете

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?