Следвайте ни

Манол Генов: БСП ще покаже качествено управление в името на достойния труд и правото на бизнес без хаос и натиск

viber icon

Имаме основателна мотивираност за тези избори, защото знаем, че именно тук, на територията на Пловдив и областта принадлежи най-голямата електорална общност извън столицата на страната ни. Цели 22 депутатски мандати ще бъдат излъчени от пловдивчани и хората на още 17 наши общини, където живеят стотици хиляди работещи хора, деца, млади и възрастни. Това заяви в словото си при откриване предизборната кампания за 16-и и 17-и МИР, водачът на листата за Пловдив област и настоящ депутат Манол Генов.

Това е  предизвикателство, което никой отговорен не може да подцени. Още по-малко можем да си го позволим ние, които имаме осъзнатата амбиция и самочувствие за победа, каза още той.  

В словото си Манол Генов отбеляза, че в  битката за вота на тези стотици хиляди избиратели ще се борят много партии. Но името на социалистическата партия се откроява сред тях- със своята история, с последователността си като политика, с откритите си  лица и предизвикателствата да бъде истинска партия на най-качествената управленска стратегия, на диалога и спора, на ентусиазма и отговорността. 

Водачът на листата на „БСП за България“ за 17-и МИР продължи с думите , че пловдивските социалисти и хилядите избиратели на левите идеи от областта влизат с огромни очаквания и истинска надежда в тези избори. Те имат надежда за качествена смяна на политиката на държавно управление в името на човека и  неговия достоен труд. В името на правото на бизнес без натиск и хаос. В името на младите хора, на уязвимите и чакащите достойно отношение възрастни хора, на екологията и качественото образование. И още, и още.  Всички тези десетки и стотици хиляди хора очакват от нас качествена предизборна кампания, каза още Манол Генов пред кандидатите в двете пловдивски листи и се обърна към колегите си кандидати за народни представители, към всички съмишленици и активисти на кампанията  с думите: 

Ние ще покажем, че сме различни и ще управляваме достойно. Защото никой самозабравил се управник на върха на правителството няма право да казва на хората от пловдивския регион, че са се разглезили, щом искат и локални платна, след като едноличният режим склонил да им построи даже четирилентов път. Помните този скеч на премиера, нали? А примери за подобно безцеремонно държавно управление, което ГЕРБ ни сервира студено вече три мандата, има в излишък. 

В приветственото си слово при откриването на кампанията Манол Генов специално акцентира върху състоянието на държавата след три мандата управление на ГЕРБ. Лоши пътища, критични нужди от водоснабдяване, общини, изоставени със символични държавни капиталови средства, култура под натиск, спортна и образователна инфраструктура, просещи височайшата милостиня. Това е отношението на ГЕРБ към пловдивския регион. Дори самите местни активисти на ГЕРБ не го отричат. Пловдивският регион и самият Пловдив са в ролята на откровено отхвърленото дете в семейството на ГЕРБ, принудено да се справя само с кредити, с провалени проекти, без авторитетната държавна подкрепа, спестена дори по повод Европейска столица на културата 2019, каза Генов. 

Заслужаваме повече, а държавата е длъжна да го предоставя или да мотивира неговото създаване от хората. Заслужаваме управление, през което ежедневно да се вижда постоянната грижа за хората във всичките й измерения и сектори. Но тежко на онези, които си въобразят, че победата е лесна. Не, не е.  Особено в регион като пловдивския, където от десетилетия управлението на ГЕРБ владее под натиск, зависимости и заплахи бизнеси, администрация, назначения, възлагания и уж открити процедури.  Ние от БСП имаме  двайсетина дни, в които трябва да дадем и невъзможното от себе си – като работа, организация, мобилизация, срещи с хората,   за да покажем най-доброто като резултата на 4 април. 

На финала на обръщението си водачът на листата за 17 МИР, г-н  Генов: били сме достойна опозиция дълго, време е да бъдем отговорни управляващи! Трудното започва след това. А най-трудното е да стигнем с достоен резултат за „БСП за България“ на финала тези изключително важни избори! Нека го направим! Заедно и с пълна отдаденост!  Аз вярвам и желая успех на всички вас, които с делата си ще бъдете част от него!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

крис

крис

13.03.2021 | 14:00

Такива комунистически тъпигьоси няма никъде.Изроди

Отговори
0 2
Мура

Мура

12.03.2021 | 13:06

Успех на 04.04. с номер 4 .Заслужаваш

Отговори
5 4
Цура

Цура

12.03.2021 | 12:05

Г-н Манол Генов ... голямо перде си!

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?