Следвайте ни

Любомир Корадов: Можем да превърнем Пловдив в много по-привлекателен град с експертна работа

viber icon

- Г-н Корадов, вие сте част от обновлението на БСП в Пловдив, което включва немалко футболни легенди от града под тепетата. Защо приехте това предложение?

- За съжаление, последните години ни управляват хора, които всеки ден ни доказват, че единствената причина, поради която са в политиката, е за собствено облагодетелстване, а грижата за хората липсва. БСП се доказа като единствената алтернатива на това пагубно за страната ни управление. Когато ме поканиха да бъда част от отбора на социалистите, приех без никакво колебание, защото знам, че мога да бъда полезен и заедно да спасим държавата.

- С какво смятате, че може да допринесете в политиката и в развитието на Пловдив? Кой ще бъде най-важният акцент в работата ви?

- До сега съм бил далеч от политиката. Аз съм човек на действието, и когато се заема с нещо, го правя от сърце, давам всичко от себе си и винаги довеждам нещата до край. Разбира се, аз ще акцентирам на спорта и земеделието – две изключително важни области, в които за съжаление проблемите са изключително много.

- Кое спъва развитието на града и каква е вашата визия за бъдещето му - конкретно и извън популистките обещания?

- Не обичам популистките приказки. Пловдив има огромен потенциал за развитие. Имаме дадености, които за съжаление не успяваме да използваме. Тепетата, реката, многопластовата история, спортните бази – можем да превърнем Пловдив в много по-привлекателен град. За мен това може да стане с много работа, обединяване на силите на държавата и общината, както и с привличането на експерти във всяка сфера – но не псевдо експерти, които трябва да бъдат назначени някъде, а такива, доказали се през годините с реална работа, реални решения и изпълнени успешно проекти. Всеки, който обещае сам да се справи с всичко, без помощ от специалисти, откровено ви заблуждава.

- Вие сте един от най-големите производители на розово масло в района - какво се случва в последните години с този бизнес и държим ли все още водещи позиции в световен мащаб в него? 

- Да, така е. Занимавам се с производство на розово масло от 2001г. От 2001г до 2016г в сектора имаше недостиг на розови масиви и затова производството на розово масло беше недостатъчно. Но в последните пет се получи свръхпроизводство и намалено търсене, поради ценовата конкуренция от държави, които биват финансирани от собствените си правителства. 

- Какви трудности срещате самият вие като производител и как може той да се развие занапред?

- Трудности има много. Бюрокрация, субсидиите от държавата към етерично-маслените култури /роза и лавандула/ са равни на едногодишните зърнени култури,което е абсурдно, тъй като в нашия сектор основно се използва ръчния труд за прибиране и поддържане на реколтата. 

- Успява ли държавата да стимулира достатъчно земеделските производители - както малки, така и големи и ако не, какво трябва да се направи? 

- Според мен трябва да се преразгледа договора с европейската комисия по земеделие и сектора розопроизводство, което е символ на Република България трябва да бъде допълнително стимулиран и финансиран както от Европа, така и от правителството. Като производители на най-качествен продукт розово масло, най-голям производител на лавандулово масло и типичните за България етерични масла и билки, правителството трябва да обърне специален и приоритетен поглед към нас.

- Как бихте убедили избирателите от Пловдив да гласуват за вас?

- Излизам с лицето си – аз съм Любомир Корадов,  футболист на „Локомотив“ Пловдив, производител на етерични масла, земеделец, спортен фен, пловдивчанин, приятел, съпруг и баща. Не се притеснявам да говоря лице в лице с хората. Кампанията ми ще бъде точно такава – без големи, претенциозни срещи, популистки послания и гръмки обещания. Ще обиколя Пловдив, ще говоря с пловдивчани. Искам да чуя техните проблеми, и защо не заедно да намерим решение. А ако бъда избран за народен представител, ще работя за промяна в законодателството, така че да бъде улеснен и подобрен живота на всеки един жител на Пловдив, а и гражданин на България.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Труден избор

Труден избор

11.03.2021 | 08:29

Голям проблем ще има приватизаторката след изборите! Ще се чуди тия два кауни какви да ги направи-министри на икономиката ли, на енергетиката ли, на външните работи ли...Че на такива капацитети ,едвам завършили 8-и клас им трябва размах! Уф, тежко ще е на другарката Нинова,може би първо ще ги изпрати при синчетата си в САЩ да завършат някой университет ...Не мога да я мисля направо какви решени ятрябва да взима...

Отговори
3 1
Док

Док

11.03.2021 | 16:35

Легенда и експерт да си е.е майката

Отговори
1 0
До др. Корадов

До др. Корадов

10.03.2021 | 21:53

Проститутки ли ще раздадеш безплатно бре. Експерте мой, защото те обичахме.

Отговори
1 0
големия трап...

големия трап...

10.03.2021 | 10:07

няма нужда . да се пъне....!!! Пловдив трябва да направи тая северняшка овца без история" персона нон грата..." като изгоним кювлиите като си вземем сопите и като ви почнем....ще си извоюваме свободата и ще си решим проблемите на града... Нинова е по гад.на от Бойко ..той поне има история а тая само прост.ашки северняшки инат... загуби БСП за тези избори само от моето семейство 6 гласа....ей така без много усилия като ни показа глупос.тите на курнела.. да гласуваме за истинския бандит който и си призна че е такъв Васил Божков...поне да резплете чорапа до край....тия тъ.пи твари нинова бойко те са вече в историята за 10-ти клас... даже бойко е в учебниците по право и психология като най дълго лъгалия ни бандит полуграмотен...а нинова като пример за уникална наглост и простотия също от не много грамотна но с ментални увреждания и мания за величие...твар....

Отговори
3 2
Голяма промяна! Няма що?

Голяма промяна! Няма що?

10.03.2021 | 09:28

Ще заменят СИК с ВИС

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?