2374
Следвайте ни

Лозан Панов обяви вицето си, очаква подкрепа

viber icon

"Моята мисия е да служа на истината и добродетелността, заявява в изявление председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, когото "Правосъдие за всеки" издига за кандидат за президент, пише БТА.
Панов посочва, че през тази година е отбелязал половин век, откакто върви по земния път, а в началото на следващата приключва най-смислената досега част от него.

И така, поставен на два предела, стигнал до равносметка и дори още по-далеч. Спомнил си и думи на своя приятел Кристиан Таков: "Не чакай велики промени! Достатъчно е да тръгнеш с малки, но неотклонни стъпки, които често се оказват достатъчни".
"Мислех си, но аз не съм партиец, а съдия, и моята мисия е да служа на истината и добродетелността. Да, но лидерът на съдиите не бива да стои безучастен, докато едни непораснали люде се вихрят в храма на Темида и гасят, една след друга, свещичките на справедливостта. Той трябва да продължи да се бори, ако не иска да пребъде храмът без светлина. И трябваше да намери начин да спре похищенията на Темида, без да убива у себе си правдата и добродетелността", заявява Лозан Панов.
"Малко след това се явиха моите другари от "Правосъдие за всеки", с които ние заедно отдавна вървим. Тогава трябваше да уверя всеки, че нашата мисия е пътуване, а не дестинация, и наш дълг е да продължим", посочва той.

"Не вярвам в конституционния катарзис на г-н Радев, защото не съм видял някаква позиция, ако се върнем назад във времето, която засяга главния прокурор (тогава) Сотир Цацаров, а нещо повече този катарзис се получи, когато в при г-н Гешев влезнаха от президентството. За мен това не е действие, провокирано от обществен интерес, а личен интерес". Това заяви Лозан Панов малко преди официалното издигане на кандидатурата му за президент.

Той посочи, че зад кандидатурата на Анастас Герджиков вижда ДПС.

"С Движението за права и свободи имаме опит години наред като скрит съюзник на г-н Борисов. Пример за това е ВСС".

За вицепрезидент ще бъде издигната Мария Касимова, обяви Панов.

Панов посочи, че очаква да бъде подкрепен от "всички свободомислещи българи в тази страна.

"Отвоюването на институциите е действие, което зависи от всички нас. Нашето безразличие и страх доведоха до всичко това, което се случва в страната".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Твоята мисия

Твоята мисия

02.10.2021 | 22:03

Къде си тръгнал твоята мисия е да премахнеш Гешев за да има правосъдие в България.

Отговори
2 1
Панов!

Панов!

02.10.2021 | 22:02

Другото лице на злобата и разделението! Същият злобар! Ааааа, не! ИНАФ! Искаме мир и разбирателство! Искаме консенсусен, толерантен и позитивен човек! Искаме проф. Герджиков!

Отговори
1 3
Дино

Дино

02.10.2021 | 20:04

Долна подлога на радев...

Отговори
2 2
Биткойнър

Биткойнър

02.10.2021 | 20:01

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 3
Нали

Нали

02.10.2021 | 19:10

Лозане, ебем ти истината! Дали някога ще разберем колко пъхна в джоба за да пуснеш убиец с половин излежана присъда!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?