49
Следвайте ни

Лице на Кирил Петков и Асен Василев каза с каква коалиция ще участват в изборите

viber icon

Кирил Петков и Асен Василев преговарят с няколко партии за мандатоносители за предстоящите парламентарни избори, но държат те да приемат името "Промяната продължава" на бъдещата сформирана коалиция. Това обясни пред Би Ти Ви Калина Константинова, която е едно от младите лица във формацията на двамата харвардци.  "Искаме своя партия, но засега нямаме това време. Затова търсим единомишленици, които могат да изпълнят нашите условия. Искаме да ни помогнат да бъдат нашата опаковка, за да се явим на изборите", добави тя. На практика това означава участниците в готвената коалиция да нямат думата за реденето на предизборните листи и да предоставят на добра воля партиите си, които да се използват като трамплин от харвардците. 

Константинова беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на икономиката, завършила е икономика в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки.

Тя обясни, че познава Кирил Петков от 15 години, защото брат й е участвал в харвардските курсове, организирани от двамата бивши служебни министри. Тя потвърди, че сред основните принципи на новата формация е в листата й да няма партийни номади, които са сменили повече от една политическа сила.

Дамата обаче не коментира как гледа на политическата биография на лидера на "Волт" Настимир Ананиев, бивш депутат от Реформаторския блок и член на ДБГ, споменаван като един от възможните мандатоносители, който е сменил вече няколко партии. 

Всички задачи, които бяхме стартирали, не са за няколко месеца. Решихме, че ако искаме да се случи промяната, която стартирахме, трябва да продължим да работим за това – в политически проект, каза още Константинова. Тя обясни и какво означава с десни инструменти да се постигат леви цели, каквато стратегия обявиха Петков и Василев. 

Без да се вдигат данъците, без да се увеличават дълговете, събираните от данъци средства да се разходват така, че да има по-добър социален живот – повече за пенсионерите, по-добро образование и здравеопазване. Държавата трябва да се махне от пътя на бизнеса, за да си върши работата, разясни приоритетите на "Промяната продължава" Константинова. 

Нашите задачи бяха разделени в две сфери – на първо място, какво се случва и какви са проблемите, а на второ – как настройваш инструментите за работа по стратегическа визия, добави тя за ролята ѝ като заместник на Кирил Петков, докато той беше служебен икономически министър. 

Константинова отрече „Продължаваме промяната” да е президентска партия и обясни, че няма представа кога Петков и Василев са уведомили Румен Радев за своя политически проект и какъв е бил неговият коментар. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

jon bon

jon bon

20.09.2021 | 13:57

Партията на умните , красивите и не знам си какви българи и българки да не вземе да забрави, че има много не толкова млади и красиви българи, иначе язък има за красотата!!!

Отговори
3 2
Лора

Лора

20.09.2021 | 11:40

Партията на умните красивите, успешните и смели българи и българки. Боко изглежда като слон в стъкларски магазин в сравнение с тях. Адмирации. Какви юнаци е раждала и ражда българска майка юнашка.

Отговори
3 4
Тошко

Тошко

20.09.2021 | 10:39

ВОЛТ много им допадат, защото са джендъри и ще си пасват отлично, а това, че Нестимирка е била ДБГ няма проблем. Важното е да се регистрират като такива.

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?