Следвайте ни

Лампи пазят от ковид в двете панаирни палати, където ще предават бюлетините

viber icon

Община Пловдив осигури допълнителни антиепидемични мерки за  защита на членовете на СИК и РИК в изборната нощ.  Приемането и обработката на секционните протоколи за Пловдив град довечера ще става в  Международния панаир. В палата № 3 - една от най-големите по площ,  членовете на СИК ще изчакват реда си.  Приемането на протоколите ще става в палата №7, където е разположена 16 РИК. 

Подовете в двете палати предварително са обработени с широкоспектърни препарати от ОП „Дезинфекционна  станция“. Два екипа на общинското предприятие ще осигуряват периодичната дезинфекция през нощта. 

Допълнително  санитарните помещения, контактните площи и дръжките на вратите са третирани с технологията „Ликуид гард“, осигуряваща  дълготрайна антимикробна и антивирусна защита.

Пред входовете на двете палати са разположени изтривалки-вани  с дезинфектант. 

В залите са осигурени допълнително лични предпазни средства  - маски и ръкавици, а 10 дезинфекционни станции предоставят възможност за механична дезинфекция на ръцете. 

Местата за прием на документи от РИК са отделени чрез прозрачни пластмасови прегради, осигуряващи необходимата защита и дистанция между хората. 

За  допълнителна защита на членовете на избирателните комисии в изборната нощ, в двете палати са монтирани 36 специални лампи с ултравиолетови лъчи, които унищожават всеки вид микроорганизъм във въздуха - бактерии, микроби, плесени, вируси. Те са напълно безопасни за хората и са с гарантирана ефективност на работа.  Лампите UV-V100 са предоставени от „Самоконтрол“ безвъзмездно. След приключване на изборите, те ще бъдат разпределени в по-големите общински училища и социалните домове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?