2374
Следвайте ни

Кой е подгласникът на Кирил Петков в Пловдив

viber icon

Тайнственият професор Даскалов, който Кирил Петков обяви за свой подгласник в листата на "Промяната продължава" в Пловдив, е проф. д-р Христо Даскалов. Той е роден в Първомай и утвърден специалист в областта на безопасността и качеството на храните, развъждане и преработка на риба и рибни продукти, болести на рибите и животновъдство. В момента проф. д-р Христо Даскалов е ръководител секция "Безопасност на храни" към Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт. Малко преди това заемаше поста зам.-председател на Селскостопанска академия.

Завършва висшето си образование в Московската ветеринарна академия „К. И. Скрябина“, специалност „Ветеринарна медицина“ през 1985 г. Защитава образователната и научна степен „Доктор” по ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина Стара Загора.

Научната си кариера започва като редовен аспирант по безопасност и контрол на храните. От 1989 г. до 2000 г. е главен асистент във ВМФ при Тракийски унверситет - Стара Загора. Същата година защитава доцентура по ветеринарно-санитарна експертиза и контрол на храните и ръководити  дисциплината „Биология, развъждане и болести на рибите“. Осем години по-късно ръководи на НРЛ „Салмонела, кампилобактер и антимикробна резистентност“ към Националния референтен център по безопасност на храните, а от края на 2011 г. е шеф на Националния център по безопасност на храните към Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт – структура към БАБХ. За професор е избран през 2013 г. 

Проф. Даскалов има над 100 публикувани научни труда, от които над 90% на латиница. Над 20 от публикуваните трудове са в най-реномираните световни списания по безопасност и качество на храните. Има над 350 цитирания в световната научна литература по безопасност на храните и проблемите на рибите. Той е автор на 4 учебника и учебни помагала. Ръководител на 15 научни проекта, 5 от които международни. Владее свободно английски и руски език. Женен е с три деца.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Запознат

Запознат

24.09.2021 | 12:59

"Марица" продължава да копае дъното с новарската си некомпетентност! Не го чета това сайтче, но влязох да видя дали наистина са написали, че този ветеринар, проф. Намкойси е "специалист" по качество на храните? Дисциплината "Качество на храните" се преподава само в един университет - Университет по хранителни технологии и специалистите в тази област са известни на всички! И познайте?! Този ветеринар не е сред тях!

Отговори
7 2
пиронов

пиронов

24.09.2021 | 09:32

Този проф. Даскалов е най-големия интригант и плазмодии на планетата. Задминава селяка от Банкя. Този момък Петков, знае ли го това? Завършил в Москва, сега демократ .... Хайде стига глупости. Затова моят глас никога за тези.

Отговори
12 6
Зад този "проект"

Зад този "проект"

24.09.2021 | 08:35

Искачат скелетите на стари комунисти и комсомолци ,като Прокопиев и сие.

Отговори
10 5
Образовано, почтено, компетентно юпи

Образовано, почтено, компетентно юпи

24.09.2021 | 00:36

Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет. Справка в онлайн регистъра на американския университ Харвард показва, че името на Кирил Петков не е в списъка на официално дипломиралите се в учебното заведение. Дипломата, която представя, също не е от издаваните за завършили бакалавърска или магистърска степен в университета. Петков всъщност е завършил Университета на Британска Колумбия във Ванкувър, Канада като бакалавър. Както и да го въртим той не е от топ универиситетите в света и не е Харвард. Курсовата му работа, която пише с още трима души, е "Българския моден клъстер", в която незнайно защо пише като първа част история от Освобождението до наши дни.

Отговори
17 10
Сик

Сик

24.09.2021 | 09:10

помаците си искат кадрите от Семионово Тиквата и Гешев - хахаха

Отговори
5 5
Наум

Наум

24.09.2021 | 00:16

Майничка разбирачите от икономика са при Боко той е учил в института Винету, Кирил не разбира от ин хаус да се авансира с милиарди обекти без проекти и разрешения това е патент на винету

Отговори
9 15
Пловдивчанин

Пловдивчанин

23.09.2021 | 23:18

Голяма уста си канадецо - въртиш, сучиш и все едни и същи "икономически" приказки говориш!Добре, че мижавата публика около теб нищо не разбира, та да се заблуди колко си умен и можещ!

Отговори
21 11
Леле

Леле

23.09.2021 | 22:23

Като чета този чичага какви образования е придобивал, нещо като нищо. И с какво може да бъде полезен в парламента един такъв, с нищо. Личи си че е голям натегач и кариеристи, поне да беше учил нещо сериозно.

Отговори
25 11
Избора на Народа

Избора на Народа

23.09.2021 | 20:55

Народа иска представителите му в Паралалалала Мента да бъдат трудови хора Минали през тежкото трудово ежедневие А не професорчета и чифутски подлоги обикаляли света и все с далавери занимаващи се

Отговори
23 10
Dance, Dance

Dance, Dance

23.09.2021 | 20:46

Президентската Партия трябва и С специалист шарани да прибави, ПСП ще звучи социално Dance, Dance We're falling apart to half time

Отговори
12 8
Путкофци и Тиквеници

Путкофци и Тиквеници

23.09.2021 | 20:07

Комунист и чифут на всичкото отгоре Перфектен търтей Машина за го ...мна

Отговори
21 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?