Следвайте ни

Корнелия Нинова: Пловдив има потенциал да стане зелен град

viber icon

Река Марица може да се превърне в  прекрасен обект за разходки, отдих и спорт, посочи лидерът на БСП

“В Пловдив има нерешени проблеми.  Една  от тях е лошата  инфраструктура -  пътища, водопреносна мрежа.  Пловдив има възможност да се развие като зелен град. Това е и в контекста на предстоящата Зелена сделка.”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Пловдивската обществена телевизия. 

Тя посочи, че е посетила  река Марица. “Части от нея бяха занемарени. Река Марица  може да се превърне в  прекрасен обект за разходки, отдих и спорт.”, заяви Нинова.

Председателят на БСП поясни, че е нужна национална политика,  която да помогне на Пловдив,  за да се разрешат и местни въпроси,  които  не могат да се реализират,  ако няма подкрепа от централно ниво. Тя подчерта, че е нужна децентрализация на финансите на общините. 

“Какво направиха ГЕРБ -  прехвърлиха дългове на общините, за да няма правителството задължения  но  не  осигуриха на общините   средства за погасяването им.  Така общините нямат изход и започват да увеличават своите местни данъци и такси,  което страшно тежи на хората”, посочи Нинова.

“От  БСП искаме да направим реална децентрализация - процент от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината. Така общините  няма да зависят от субективното решение на един човек.”, коментира лидерът на левицата и подчерта, че това е пример как чрез националната политика може да се подобри състоянието на региона.

Корнелия Нинова обясни, че  справяйки се с корупцията на национално равнище  това би повлияло и на общините -  да се спрат кражбите,  нагласените обществени поръчки и кръговете от фирми около приближените  до общинската власт хора. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

И как точно

И как точно

02.03.2021 | 11:14

И как ще стане зелен град като се застроиха всички градинки и паркове?!?

Отговори
0 0
НИНОВИТЕ МЕЧТИ

НИНОВИТЕ МЕЧТИ

02.03.2021 | 09:24

НИНОВА ИМАШ СИ ДЪРТА КОБИЛА ЧЕШИ СИ Я НЕ СИ ТИ ЛЪЖИЦА ЗА ПЛОВДИВ....СЕМПЛА СИ НЕ СЕ ПЪНИ...ЩЕ ТЕ ОТВЕЕМ КАТО МАЗЕН ЧЕРВЕН ВЕСТНИК....НА БОЙКОВА МАГИСТРАЛА... ДА НЕ ТИ ГО КАЖА НАПРАВО МНОООГО СИ ПРО.СТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРАШКА...

Отговори
1 0
охааа

охааа

01.03.2021 | 18:33

А ще станем ли всички милионери. Вие поне това го можете.Да ти го намаам в големия г.ъ.з. червен

Отговори
4 4
Тъпчо от Катуница

Тъпчо от Катуница

01.03.2021 | 18:27

Ний ся ,понеже сме тъ-паци и не може да изберем за кой от двата тъ-пака да гласуваме-Гошу Гиеоргиеф или тоа другия-понеже съм т.ъп и не мое му запомня имету-та за кой от тия двамата да гласуваме,кой е по -т-ъп,мои ли да на ориентиръ другаркътъ Ниновъ?

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?