Следвайте ни

Корнелия Нинова: Еуфорията от анти-ГЕРБ фронта спихна бързо

viber icon

“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт започна да спихва. Видяхте ли какво стана днес? Не пожелаха ревизия за последните 10 г. Вие няма за какво да се радвате. Вие си отивате”.

Това каза лидерът на социалистите Корнелия на депутатите в залата, след предложението на БСП да се наложи мораториум на сегашното правителство до съставяне на ново и то да не сключва договори за концесии.

Предложението бе направено от Нинова при разискванията за създаване на комисия за проверка на изхарчените от Министерския съвет пари през последните 10 г. То обаче бе отхвърлено от депутатите като “за” него гласуваха само ГЕРБ и БСП.

“Въпросът е друг - същите тези партии не подкрепиха предложенията на БСП за мораториум върху действията на правителството на Борисов? Защо? Нашата задача се оказа най-лесна и най-ясна, защото в политиката е най-важно да си принципен и каквото кажеш преди избори, да го изпълняваш и след избори. Ние сме “за” ревизия на правителството на Борисов. Бяхме за това и сега сме. Това е принципна партия”, каза Нинова.

”Казахме, че подкрепяме предложението за мораториум, но не сега и веднага. Това може само вкъщи. Няма как в предложение за временна комисия да вмъквате идея за мораториум. Казахте, че предлагате и втори вариант, който щял да бъде другата седмица. Явно всички ние сме за втория вариант”, отвърна ѝ Йордан Цонев. По-рано, когато Нинова внесе предложението тя обяви, че ако то не се приеме сега, БСП ще го внесе другата седмица в Закона за публичните финанси.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Do Korni

Do Korni

16.04.2021 | 18:27

Ot gde pari za sino ti ma da uchi u Amerika?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?