1553
Следвайте ни

Кои са младите лидери в проекта на "Харвардите" СНИМКИ

viber icon

Асен Василев и Кирил Петков представиха днес няколко нови лица в своя проект "Продължаваме промяната". Предвид високия рейтинг, даван вече от социолозите, е ясно, че тепърва ще гледаме тези хора в парламента. Като нищо и в изпълнителната власт. Ето кои са лицата на "Харвардите":

 

Деница Симеонова

е изпълнителен директор на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE) и социален предприемач. Неправителствената организация свързва млади предприемачи с лидери в българската и чуждестранната бизнес среда.

Симеонова има магистратура по Електронно управление (на английски език) и е бакалавър по Индустриално инженерство (на английски език) в Технически университет - София.

По време на висшето си образование прекарва Еразъм семестър в Universidade de Aveiro, Португалия, и Еразъм практика в GfK NOP, Лондон, Великобритания. Завършила е и Лятна предприемаческа програма (SEP) в колеж №1 по предприемачество в света, според U.S. News & World Report - Babson College, САЩ.

"Мисията ми е да подкрепям учени и инженери от различни области да комерсиализират иновациите си по целия свят. Работя дистанционно от София като мениджър на програмата Leaders in Innovation Fellowships (LIF) на Кралската академия по инженерство на Великобритания. Заедно със сестра ми развиваме и собствен бизнес - дигиталната платформа за намаляване на хранителните отпадъци в ХоРеКа сектора - Sofia2Go", казва Деница пред списанието на Българската Стопанска Камара. 

„Разбрах, че няма как бизнесът да се промени, без да променим настоящата среда. Вярвам, че с този екип тук можем да поставим България на картата на иновациите", заяви Симеонова по време на пресконференцията при представяне на новия проект на Петков и Василев.

Иначе разкрива, че е голяма фенка на английската литература, по която я е запалил преподавател от МГ - Враца.

 

Калина Константинова

снимки БГНЕС

е момиче от квартал "Овча купел", израснала в семейство на архитект и учителка. Има двама братя, единият от който е в Австралия и се занимава с политически науки, научи "Марица

Беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на икономиката, а сега се присъединява към проекта му "Продължаваме промяната".

Константинова е завършила икономика в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки.

"Отраснала съм в Овча купел, завършила съм в Щатите и в Англия. Учила съм икономическо развитие – или как една бедна страна може да стане богата. Живяла съм в Лондон, Париж, Сингапур, Ню Йорк и съм опознала крайната цел. С тази мисия се върнах в България. От тогава до сега се опитвам да заходя тази задача от всички посоки – работила съм в публичния, частния, неправителствения сектор", каза тя при представянето си по време на пресконференцията на "Продължаваме промяната".

"За последните 4 месеца – като зам.-министър и част от отбора на Кирил Петков – се уверих, че истинската промяна може да стане само отвътре и че с честност, почтеност и воля можем да се преборим за тази България, която заслужаваме и която никога не искаме да напускаме", заяви Константинова.

Тя е работила и като съветник на Асен Василев по време на мандата му като служебен министър на икономиката през 2013 г., а през 2014-2017 г. е била съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова по въпросите на административната реформа.

Константинова е работила като икономист в гражданската организация MoveBG (2013-2014), а през 2017-2019 ръководи програмата на "Америка за България" за бизнес среда. В последните две години е била главен търговски директор на компанията за IT сигурност LogSentinel. 

 

Яна Балникова

 

беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на икономиката, а сега тя и другият бивш зам.-министър в МИ Калина Константинова се присъединяват към проекта на Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". 

Биографията на Яна Балникова показва, че е завършила японистика в СУ "Св. Климент Охридски" и магистратура по бизнес администрация в Американския университет в България. 

Работила е в аутсорсинг индустрията, като до 2018 г. е заемала различни мениджърски постове в TELUS. От 2018 до март 2021 г. е програмен директор в биотехнологичната компания "Nasekomo". Доброволец е към Holiday Heroes. 

"През последните 4 месеца бях част от екипа на Министерство на икономиката. Надявам се с честност, усилия, професионализъм и усърдие за доброто на България да сме доказали, че може да постигаме бързи резултати", каза тя по време на пресконференцията на "Продължаваме промяната".

"Имам 13 г. опит в аутсорсинг индустрията, работила съм и 4 години в сферата на биотехнологиите и кръговата икономиката. Родена съм в Габрово - град, който ми е дал много. Сега съм тук, за да продължим промяната и тя да обхване градовете в цяла България, защото всички го заслужаваме", добави Балникова.

 

Даниел Лорер

 

е завършил информатика и бизнес управление в университета Тел Авив. Даниел Лорер е съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков през 2013. 

Живял е и работил в Барселона, Цюрих, Брюксел и Тел-Авив. През 1999 заедно със състуденти създава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, който по-късно продават на местна верига за доставки на едро.

Работи като IT инжeнер в Mercury Interactive, израелска хай-тек компания в областа на софтуера за автоматизиран качествен контрол, сега част от портфолиото на Hewlett-Packard. 

След продажбата на Mercury през 2006 г. основава Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул. През 2016 продава компанията на австрийския холдинг New Frontier Group.

През 2018 става един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures, фонд за рискови инвестиции в технологични компании.  

Член е на управителния съвет на “Шалом”. Женен е и има 3 деца. Говори английски, иврит, френски, руски и немски език.

Даниел Лорер беше съветник на Кирил Петков, докато той бе служебен министър на икономиката. Заемаше длъжността председател на Комисията по прозрачност в Министерството на икономиката. 

Съпруга на Даниел Лорер е Виолета Лорер. Тя е два пъти служебен зам.-министър на финансите по време на мандата на Асен Василев - веднъж през 2013 година и втори път - сега.  Според Василев - тя е в момент на предаване на работата. 

 

Никола Минчев

 

е завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат в "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков". 

Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право. 

Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин. 

Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти. 

Кантората беше наета за консултация след промените в ръководството на Българската банка за развитие. По думите на Кирил Петков, договорът вече е изтекъл и това решение се е наложило, след като банката се е оказала без юристи. 

"Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип", каза Минчев при представянето на проекта "Продължаваме промяната". 

 

заб. Използвани са и текстове на колегите от "Булевард България".

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Мнение

Мнение

20.09.2021 | 10:23

Трябва да получат своя шанс, както всички други политически сили до сега. Нека хората да решат. Като гледам дотук коментарите се ужасявам, колко агресивни коментатори има, колко ниско ниво. Не знам какво ви става, бе хора.

Отговори
1 0
Дъл не са дошли от някоя витрина Нидерланска

Дъл не са дошли от някоя витрина Нидерланска

19.09.2021 | 20:54

Ако ги видя на някоя витрина в Нидерланд може и да не ги подмина и да се спазарим Ама за друго не стават

Отговори
5 2
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

19.09.2021 | 19:12

Абе овчи народе български,докога ще позволяваш да се подиграват с теб,с твоите деца,с твоите майки и бащи.Какви са тези хлапетии,които искат да ти набутат да ти управляват живота бе.Къде се е чуло и видяло телето да учи бика как се правят малки теленца.Какви са тези харварди бе.Ми то от сто километра си личи,че там са възпитавани да играят по чужда свирка,а не по нашенска.Така както сме е подкарали и след 300 год няма да се оправи тази държава.Ама като се замисля,то няма и смисъл да се оправяме,защото както е тръгнало след около 20-25 години истинските българи ще сме станали вече малцинство.И тогава ще настане един лайф,няма да си плащаме тока,водата,ще лапаме социали и ще се ползваме от всякъкви благинки без да работим.Абе с една дума цигански РАЙ.

Отговори
8 3
Лъжци

Лъжци

19.09.2021 | 18:59

Измамници! Културистът не носи ли наказателна отговорност за милион и половина данъци.

Отговори
10 2
Тиква

Тиква

19.09.2021 | 18:27

Заслужавате си Тиквата да ви краде с 4 млрд.

Отговори
5 9
пъпеш

пъпеш

20.09.2021 | 02:35

Това къде го видя бе главанак

Отговори
0 0
Ерхан

Ерхан

19.09.2021 | 17:34

Клъвнете рибки, клъвнете. Къшеят рибите от ДБ, ИТН и БСП. Ама здраво кълват

Отговори
6 10
Събрани

Събрани

19.09.2021 | 17:15

С ЕДНА ЦЕЛ!!’ Помним царските крад-ци!! Същата схема, с доста по -слаби играчи!!!

Отговори
17 6
Бай Тошо

Бай Тошо

19.09.2021 | 18:46

Да, тоя мач го гледахме: първо юпита, а накрая гербави тулупита, няма вече кой да впечатлите!

Отговори
6 4
Спас безделника

Спас безделника

19.09.2021 | 17:11

ДО ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ: ИЗИСКУЕМИЯТ ОТ ВАС ДОГОВОР ЗА ПОЧТЕНОСТ ТРЯБВА ДА ИМА НАКАЗАТЕЛНИ КЛАУЗИ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ. ЗА БЪЛГАРИТЕ - ТОПОР ИЛИ БЕСИЛКА (ХАН КРУМ), ЗА ЕВРЕИНА - ГАЗОВА КАМЕРА. ПОМНИМ И АЛ. БОЖ. И ГАД ЗЕЕВИ И ДОСТА ДРУГИ.

Отговори
11 5
Долни престъпници

Долни престъпници

19.09.2021 | 16:56

в костюми това са

Отговори
13 7
Зоя

Зоя

19.09.2021 | 16:49

Мошеници

Отговори
17 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?