Следвайте ни

КОД избра Пловдив, за да представи предизборната си платформа СНИМКИ

viber icon

Политическа партия КОД (Консервативно обединение на десницата) представи в Пловдив предизборната си платформа и част от изцяло пловдивската си листа с кандидат-депутати от 16-и МИР. 

Лидерът д-р Петър Москов представи основните политически цели на партията, които се свеждат до това България да стане богата, просперираща държава с инициативни и богати граждани. Според КОД това може да стане чрез:

 - Възстановяване на държавността, реда и личната сигурност
 - Връщане на икономическата свобода
 - Налагане на консервативен социален модел, основан на лична отговорност
 - Декомунизация на обществото
 - Защита на християнските ценности и българската културна идентичност
 - Превръщане в основна вътрешно и външнополитическа цел на българската държава противопоставянето на розовия либерален екстремизъм в ценностно, културно и икономическо отношение.

„Този документ – предизборната платформа, е различен от типичните партийни предизборни платформи. Той е с различна философия и структура. Ние сме убедени, че политическите решения, политическият избор е избор на цели, на големи посоки, в които държавата и обществото да се движат. Затова в нашата програма има много малко неща, свързани с чистото администриране на процесите, а по-скоро големите г цели и решенията, които могат да доведат до постигането им. Политическото е ценности и цели. Говорим за това и вярваме в това, искаме да го наложим. Неслучайнио ваши колеги ни нарекха „идеалистите“ на дясното, защото наистина си мислим, че дясното има нужда от връщане към основанията си, към същностните си ценности. Предизборната платформа на КОД е насочена към постигането на наистина големи цели, които могат да променят обществото. Разбира се, че обществото се променя, ако се преасфалтира дадена улица, но това ще се случи така или иначе. Въпросът е, че всяко едно управление, което не изхожда от голяма посока, от голяма цел  и сериозни промени, всъщност се задоволява с това да казва, че има малко повече асфалт, малко по-висока заплата или пенсия“, посочи д-р Петър Москов при представянето на предизборната платформа на КОД в Пловдив. 

Икономическа свобода, декомунизация, християнски ценности, идентичност - така за нас изглежда много базов сет от ценности, за които трябва да се борим. КОД е изборът на хората, които знаят, че ГЕРБ не е решението, че розовата либерална вълна не е алтернативата“, подчерта лидерът на партията. 

Водачът на листата на партия КОД за Пловдив-град Пепа Деведжиева заяви, че се чувства изключително удовлетворена и че за нея е изключително смислено да бъде част и един от чуредителите на партията. „На политическия пазар липсваше консервативна партия, която да раздава като останалите като сергия и да се наддава. А партия, която казва, че иска държавност, ясни правила, всеки освен права, да има и задължения.  Каним нашите опоненти  да се наддаваме на този терен и да видим кой предлага най-доброто“, посочи Деведжиева. 

Тя представи част от листата с кандидат-депутати на КОД за Пловдив-град. „Не беше трудно нашата листа да бъде изградена само от пловдивчани и не бе необходимо да се подсилва от други градове“, коментира  Деведжиева. 

На второ място в листата, след водачът Пепа Деведжиева, е Андрея Щерев, председател на Управителния съвет на Българската асоциация за кръгова икономика и биотехнологии, както и бивш директор на Международния панаир.

Трети е е адвокатът Георги Иванов. На четвърто място в листата на КОД е д-р Галина Карауланова. Заемала е позициите началник на дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ - Пловдив, заместник-управител на 2 частни болници, управител на МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив. В момента е спешен медик в шоковата зала към МБАЛ "Асеновград".

Петото място е за Корнелий Савов, съосновател на Атлантически съвет на България и член на Съюза на репресираните от комунистическия режим.

Шести в листата е Ивайло Спасов, завършил „Публична администрация“. Активно работи по каузи, като намаляването на шума и подобряването на градската среда, достъпно и бързо административно обслужване, прозрачност в управлението, запазване на чистотата на българския език.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?