2374

Кирил Петков каза дали е готов за премиер и с кого ще управляват

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че е готов да стане премиер, ако с коалиционните партньори успеят да съставят кабинет в следващия парламент. Бившият министър добави, че засега формацията му ще води преговори с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", но по-късно може да разговаря също с "Има такъв народ" и БСП. 

 "Бих приел да съм премиер, но ако се появи някой по-добър ще отстъпя„ Ние сме много отворени за най-добрите капацитети по теми да бъдат министри. Не държим всичко да идва от нас. Най-важното е да стигнем до 121 депутата. Ще определим кой ще бъде министър-председател след разговори с всички. Аз бих поел отговорността да бъда премиер, но не бих дал това като условие”, заяви в студиото на NOVA Петков относно това с кого и как биха управлявали. 

"Трябва да спрем с идеята за "едни наши хора на едни позиции" .Трябва да се търсят хора с най-високия капацитет. Стига толкова "калинки", призова бившият министър. 

По думите му бъдещото управление ще е коалиционно. "В коалициите трябва да има и доза компромис”, допълни той. Но подчерта, че засега преговарят с ДБ и ИБГНИ, защото са най-близки до тях. 

Кирил Петков коментира и части от програмата на новата си партия., която предвижда данъците да не се пипат.

Според „Продължаваме промяната” данъците не трябва да се пипат. Те се обявяват и за смяната на главния прокурор. Петков каза и кого вижда като наследник на Иван Гешев.

„Големият капацитет на Лозан Панов е в прокуратурата и смятам, че той трябва да е главен прокурор. Президентът Румен Радев също трябва да остане на поста си”, каза лидерът на "Продължаваме промяната".

Той коментира и казусът около разкритията около казуса „Досиетата Пандора” за укрити офшорни фирми и сметки.

„Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е малък – ние трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци и то легално”, обясни Петков.

 „Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции”, заяви още лидерът на „Продължаваме промяната”.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
наглото, лъжливо канадче!

наглото, лъжливо канадче!

05.10.2021 | 11:22

Пътят му е единствено към съда и оттам - в затвора!! Конституционинят съд го пече на бавен огън!

Отговори
7 1
Лора

Лора

05.10.2021 | 10:15

Всички сме за Кирил. Той е следващият премиер. Всички ограбени, обезверени от дирижирания 30 годишен преход ще гласуват за ПП

Отговори
1 13
Шумкар

Шумкар

05.10.2021 | 09:57

Този някой друг да не се крие в Банкя?

Отговори
1 5
Георги v.

Георги v.

05.10.2021 | 09:49

За три месеца във властта и е готов за премиер. Този е голям нахалник.

Отговори
16 1
Иванов

Иванов

05.10.2021 | 11:31

Жан и Станишката без ден трудов стаж станаха премиери.Кирил не може да се сравни с тези корифеи на политиката дори и след три месеца министерстване

Отговори
2 2
Да  ама не

Да ама не

05.10.2021 | 09:48

в Харвърт и да се завърнеш

Отговори
8 0
Тоз пък!

Тоз пък!

05.10.2021 | 09:22

Тръгна с лъжа, продължава с интрига... Жалко!

Отговори
14 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?