Следвайте ни

Кандидатите на Републиканци за България – Пловдив са новите лица на политиката

viber icon

В българската политика съществува един основен проблем и той е, че в нея няма място за нови лица. През последните години изразът „нов път със стари муцуни“ се превърна в еквивалент на политическия живот. Политици с изтекъл срок на годност, които обаче продължават да се завръщат отново и отново. А за да се развива една държава, ѝ е нужен свеж прочит. 

ПП „Републиканци за България“ залагат точно на такива хора – успели личности и експерти, които досега не са били част от системата, но имат огромно желание и най-вече нужния капацитет, за да я тласнат в позитивна посока. 

Начело на листата за град Пловдив застава доц. Христо Димитров, който с годините е защитил позицията си като експерт в областта на науката и образованието. Той е действащ ръководител на катедра „Зоология“ към Биологичен факултет в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и като такъв учи младото поколение не само на знания, но и на личностно израстване. С ясен поглед в бъдещето доц. Димитров обляга надеждите си именно върху младите, защото вярва, че те ще са тези, които ще преобърнат камъка. 

„Аз също не вярвах в политиката, до днес. Също чаках някой да оправи България, до днес. Днес искам да видя мечтите си за просперираща и модерна България сбъднати и реализирани. Защото аз също в чистата и свята република и искам да живеем заедно в нея. Ние, от „Републиканци за България“, сме едни от Вас. Подкрепяме идеологията за държава с правила“, коментира доц. Христо Димитров.

През 2013 година той работи засилено в екологичната мрежа на „Натура 2000“. За него съхранението и щаденето на околната среда е от изключителна важност, защото осъзнава, че ако искаме Земята да ни уважава, и ние трябва да я уважаваме.

За да върви едно общество напред, трябва да усъвършенства и технологиите си. Тук своето място намира Даниел Христов, който е безспорен експерт по „Информационни технологии“. Има богат практически опит в изграждането на електронно правителство и електронно управление, натрупан в страни от Централна Европа. Консултант e при въвеждането на електронна идентификация в Естония и Норвегия, а подобна идеология би искал да прокара и на родна почва, за да се избегне корупцията и да се улесни достъпът на гражданите към административни услуги. Г-н Христов е един от светлите умове на дигиталната общност на Пловдив, лектор е на различни дигитални събития.

Културата също е неизменно звено от едно общество, макар в България тя винаги да е избутвана някъде назад. В списъка на ПП „Републиканци за България – Пловдив“ обаче присъстват няколко представители на изкуството, които са готови да зараждат в душите ни желание към тези най-висши емоции. 

Музиката е начин на живот за Сона Харутюн Фесчиян-Драганска, както и професионално развитие, като носител на множество награди на национални и международни конкурси, неколкократен солист на различни симфонични оркестри и преподавател по различни дисциплини в НУМТИ „Добрин Петков“ в град Пловдив. Тя е с магистърска степен по „Музикално изкуство“ и паралелно с педагогическата си дейност вече развива ювелирен бизнес, който следва съвременните изисквания на пазара. Сона е съпруга и майка, а щастието се изписва по лицето ѝ. Нещо все по-рядко срещано напоследък.

Всички отрасли се съчетават в синергия и разчитат, до голяма степен, на туризма. България е топ туристическа дестинация, но сякаш само ние не го виждаме. За това си има своите причини, но ПП „Републиканци за България“ е събрала тесни специалисти в областта на туризма, които да възвърнат едновремешната слава на страната ни за посещения на туристи от чужбина, както и по-голямо затвърждаване на природните ни дадености отвътре.

Такъв е Валентин Гаджонов - изключителен професионалист в сферата на туризма и иновативните хотелиерски технологии. Той придобива своя опит основно във Великобритания, където завършва в университета „Кеймбридж“. Едно от впечатляващите му постижения е, че създава първия в света дигитален рецепционист, кръстен „Ева“.

Светлин Сербезов е друг космополитен българин, чиито мечти обикалят земното кълбо. Той завършва висшето си образование в „City of London Collegе“ и „Kingston University MBA“ на Острова, след което започва професионалната си кариера в туристическия сектор в Лондон. След няколко години обаче Светлин се завръща в Родината и започва да развива иновативни, модерни и международни практики чрез своите дружества.

Емилия Шалева се определя като истински кореняк. Влюбена е в Пловдив и как иначе! Завършва средното си образование в култовата бивша „Лиляна Димитрова“, с разширено изучаване на немски език. Следва магистърска степен по Филология в ПУ „Паисий Хилендарски“ и тъй като е целеустремена жена, успява да изгради 25-годипна кариера в областта на търговските отношения. В наши дни участва активно в международния търговски процес, като се занимавам с внос и износ на стоки.

Може би най-мултифункционалният млад пловдивчанин, когото познаваме, е Светослав Енчев, който притежава цели пет магистърски степени –  „Спорт в училище“, „Приложна психология“, „Софтуерни технологии със специализация мобилни системи и приложения“. Не на последно място, в момента завършва докторантура по „Педагогика на обучението по информатика“. Светослав е добре познат на всички студенти, защото точно той години наред се грижи за общежитията на Пловдивския университет. С много труд и търпение успя да извоюва по-добри условия, като административен управител, както и да обедини всички университети в града в общата кауза, че на първо място са студентите. Втората професия на амбицирания пловдивчанин е футболен съдия.

Светла Крушовска е застрахователен посредник, която е свикнала да работи в интересна, провокираща и динамична среда. Професията ѝ е обвързана с безброй срещи с хора, но чудно – става приятел с голяма част от тях. Светла определено не е типичния застраховател, защото подхожда с особена грижа и добрина към всеки един. Извън работните си задължения, има много и все приятни хобита – литература, йога, декупаж и декорация, кулинария. Обича да пътува и да открива нещо ново от себе си при всяко непознато място.

Станимира Мишкова е с над 15 годишен стаж в счетоводството и човешките ресурси. Умело успява да лавира между двете страни – тази на работниците и тази на работодателите, като не се ограничава в колаборации само с български фирми, а гледа и отвъд. Тя се чувства успешна не само в професионален план, но и в личен – щастливо омъжена е, с 10-годишна дъщеричка, а няма нищо по-хубаво от това човек да се чувства пълноценен.

От своя страна, Петър Попов е бизнес човек с разширени познания по „Икономика“. Завършва две магистратури едновременно - в ПУ „Паисий Хилендарски“ и в Стопанската академия в Свищов, в специалностите „Бизнес икономика“ и „Международен бизнес и мениджмънт“. И ако това не е достатъчно амбициозно, Петър придобива стажа си в Европейския парламент в Брюксел, Франция и Турция. Изключително целенасочен и трудолюбив човек. 

Още от училищната скамейка Никола Абаджиев знае, че когато порасне, иска да се занимава с „Икономика“. Без никакво колебание кандидатства и го приемат в „Европейски колеж по икономика и управление“ - Пловдив, специалност „Корпоративна Икономика“. В колежа завършва и магистърската си степен, а оттам нататък – светът е отворен хоризонт. Доказали се компании му гласуват доверие и от години разчитат на неговия талант и интелект.

Десислава Инкьова е посветена на здравословния начин на живот. По професия е детски педагог на деца от 1. до 4. клас. Самата тя е горда майка на двама младежи, а досегът до деца за нея е нещо незаменимо и безценно. Но освен това развива успешна практика със здравословни храни и напитки, като едновременно практикува зимни и морски спортове. 

Веселина Бързева-Трифонова практикува най-великото изкуство – музиката! Завършва средното си образование в НУМТИ „Добрин Петков“, след което следва в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ със специалност „Педагогика на обучението по Музика“. Защитава и магистърска степен „Инструментално изкуство“, а към днешна дата предава таланта си на подрастващото поколение.

Станислав Дишлийски е човек, който зачита правилата. Той е икономист, справедлив и точен в изискванията си. От 2003 година работи като главен счетоводител, като в последствие отваря собствена счетоводна кантора. Благодарение на него голяма част от бизнеса в България изпълнява коректно и почтено административните и данъчните си права и задължения.

Даниел Китов е човек, който вижда потенциала на Пловдив-Европейска столица на културата като традиция, която трябва да бъде продължена. Специализацията му по „Туризъм и управление на човешките ресурси в туризма“ в НБУ отваря хоризонта му към нови и успешни идеи, а освен всичко останало, Даниел застава зад каузата на хората, страдащи от онкологични заболявания, като подпомага онкологичните медицински заведения в града под тепетата.

Експерт в областта на образованието и науката е и Елиза Котева, която е докторант по „Зоология“ към ПУ и отдава живота си в опазване на природата ни. Тя е и магистър по „Екология“, със специализация „Паразитология“. Участва в множество международни конференции и консорциуми по екологични теми. Освен това Елиза е майка, а обичта към заобикалящия ни свят започва от най-ранна детска възраст.

Хората не свързват кандидат-политиците със сърдечност, но защо пък да не?! Румяна Димитрова-Благоева е точно такава – една интелигентна, но много сърдечна и лъчезарна дама, която въпреки професионализма и експертизата си, остава здраво стъпила на земята. Тя се развива успешно в сферата на счетоводството и контрола и се откроява като човек, на когото може да се разчита.

Тодор Арабаджиев е с 10-годишен опит в намирането на персонал и човешките ресурси. По-голямата част от живота си прекарва в Лондон, което му помага да се нагледа на какви ли не различни персонажи – всеки със собствен стил, копнежи и страхове. Доста нужно качество при неговата професия. Отскоро Тодор се връща в България със семейството си, а сегашните му мечти са свързани с това да докаже на малката си дъщеричка, че Пловдив може да е едно прекрасно място за живеене, където чудесата се случват.

Спортът и медицината вървят ръка за ръка, защото и двете се грижат за здравето ни. Медикът, с доказани умения в листата, е Магдалена Лискова. Като медицинска сестра в кабинет на личен лекар е виждала и преживяла какво ли не. Един добър здравен работник се грижи не само за организма, но и за психиката ни, а Магдалена иска да надгражда себе си. Точно затова в момента взима своята бакалавърска степен в Медицински университет – Пловдив. Спортува редовно, като обожава леката атлетика, която закрепва и извайва всяка част на тялото ни.

Златина Георгиева е творец от дете. Дипломира се в една от най-известните италиански консерватории и макар да обикаля Стария континент, Азия и в частност огромния Китай, се връща да работи в Пловдив. Тя вярва, че младите талантливи българи трябва да останат в страната ни, за да се превърнат в посредници на промяната. Да не се отказват и да не се предават пред трудностите, изпречили се по пътя им.

А Мария Николова завършва „Икономика на туризма“ във „Висше училище по агробизнес и развитие на регионите“. Освен в аграрния сектор Мария реализира консултантска дейност по разработка на проекти по „Програма за развитие на селските региони“. Има множество разработени и одобрени проекти по различни мерки за малък и среден бизнес, които страдат от т. нар. консолидиране на аграрната индустрия и в последните години замират.

Сферата на високите технологии е добре позната на Боян Ганчев, който от 20 години е консултант на множество проекти, свързани с разработката, проектирането и внедряването на нови технологии в различни сектори на производството и услугите. Той е точен и коректен човек, който не се страхува да действа на мига и да поема рискове.

Това, което ги обединява, с всичките им различия и идеи, е любовта към България, към цветен Пловдив и най-вече – каузата за едно ново, по-добро начало. Защото за ново начало никога не е късно!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ДЕСЕН

ДЕСЕН

17.03.2021 | 15:06

Ще си останат само със снимката.

Отговори
1 0
Вяра

Вяра

17.03.2021 | 13:02

Кадърни хора събрани на едно място, точно от такива има нужда не само Пловдив, а цяла България

Отговори
0 5
Мерцедес

Мерцедес

17.03.2021 | 13:00

Доц. Христо Димитров, достоен човек за управата на град Пловдив. Не е като други които само крадяха гербаджийските изманимници. Републиканците са направили най добрият избор

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?