Следвайте ни

Каназирева: Ще работя за малките населени места на община Първомай

viber icon

„ Добрата пътна и  ВиК инфраструктура е от важно значение за качеството на живот на всяко едно населено място в нашия регион. Затова и занапред това ще е един от основните ми приоритети“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив от гражданска квота Дани Каназирева, която посети община Първомай. 

Посрещна я общинският ръководител на ГЕРБ -Първомай и кандидат за народен представител - Асен Кичуков. 

Каназирева посочи, че съвсем скоро предстои да започне ремонт на пътя Асеновград – Първомай , който е в лошо състояние и има постъпили десетки сигнали от граждани в Областна администрация.

 „ Работим и за  изграждането на новия мост над река Марица на републикански път между с. Градина и гр. Първомай.  След пълното обезпечаване на необходимите терени за изграждане на пътните подходите към новия мост, ще бъде одобрен техническият проект на обекта и ще се издаде разрешение за строеж от министъра на регионалното развитие и благоустройство“, уточни Каназирева. По думите й това е изключително важен инфраструктурен проект и за хората, и за бизнеса, защото старият мост е железен, строен отдавна, еднопосочен е и с ограничен тонаж до 5 тона.

 

 „Вече работим и за решаване на проблема в село Поройна, което е единственото неводоснабдено населено място в региона.  От ВиК - Пловдив, в терасата на р. Тополовска, е изграден водоизточник (тръбен кладенец) с доказано качество на водата и дебит – около 6-7 л/с. Необходимо е изготвяне и реализиране на проект за водоснабдяване на селото в това число помпена станция.

Ако това се реализира, възможно е комплексно да се реши проблемът със сезонния недостиг на питейна вода и за  Дълбок Извор, село, намиращо се в непосредствена близост до с. Поройна“, обясни Каназирева. Тя уточни, че е обследван проблемът със сезонния недостиг на вода в с. Искра и проблема в с. Драгойново, където има чести аварии и е необходима подмяна на главния водопровод,

Всеки момент предстои да започне и реализацията на проект за подмяна на водопровод в село Татарево. Каназирева припомни, че през миналата година е имало сериозен проблем и с пречиствателната станция в Първомай,  но след като правителството е отпуснало 300 хиляди лева за ремонта й казусът е бил разрешен.

 „Радвам се, че Дани Каназирева е в нашия отбор, защото е от хората, които изпълняват поетите ангажименти и ще работи за хората от малките населени места“, заяви Кичуков при срещата им с хората от Дълбок Извор и Караджалово.

Дани Каназирева допълни, че искрено се надява в близко време наистина да се подобри качеството на живот във всички населени места в областта. „Аз обичам  региона си и се надявам да продължим да работим и да решаваме проблемите на малките населени места. Познавам  нормативната база и знам как да защитавам интересите на хората. Община Първомай ще има моята подкрепа и занапред“, заключи Каназирева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Aditum nocendi perfido praestat fides

Aditum nocendi perfido praestat fides

27.03.2021 | 19:19

Доверието, оказано на вероломния, му дава възможност да вреди.

Отговори
3 0
Герб област

Герб област

28.03.2021 | 18:13

Задължително трябва да има преференция на бюлетината и тогава това недоразумение Здравка няма да влезе. Бюлетина без преференция означава глас за водача. Това трябва да се обясни на хората. Воже Здравка да е водач, ама има ли за друг преференция Здравка губи

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?