Следвайте ни

Каназирева: Когато местната власт и държавата работят в екип, проблемите се решават бързо

viber icon

С община Брезово работим в екип вече повече от година и успяхме да решим едни от най-сериозните проблеми, свързани с пътната инфраструктура и водоснабдяването на населените места. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ-СДС от гражданската квота Дани Каназирева при посещението си в село Пъдарско, където заради наличието на естествен уран в питейната вода е изграден нов водопровод. Тя бе придружена от  кандидата за народен представител Младен Шишков. Посрещнаха ги кметът на общината Христо Енков и Мария Вълева, кмет на село Пъдарско.

„ Новият водопровод в селото решава дългосрочно проблема с качеството на питейната вода. Новата мрежа е с дължина 1,6 км и захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Най-важното е, когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение. В случая се обединиха две общини, а Областна администрация придвижи бързо документацията. Проектирането, материалите и финансирането на водопровода са от страна на държавното дружество ВиК“, коментира Каназирева.

Кметът на общината Христо Енков съобщи, че са направени всички необходими проби за качеството на водата и вече има становище от РЗИ за нейната годност.

 „Жителите на Пъдарско с години чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението“, допълни  той.

От своя страна кметът на Пъдарско Мария Вълева благодари за  бързия начин,  по който бе разрешен проблемът.

 „Хората вече могат да бъдат напълно спокойни, че водата  е годна за пиене. Доказахте, че когато се стиковат нещата от всички инстанции, може да се извърши нещо полезно за обикновените хора. Не забравяйте и  когато станете народни представители, че в малките населени места  има много проблеми за разрешаване, допълни Вълева.

Кандидатът за депутат Младен Шишков, който беше част и от 44  Народно събрание, заяви че в негово лице те ще имат пълна подкрепа и че ще продължи да работи за региона както и досега.

Кметът Енков посочи, че с бързи темпове върви ремонтът на пътя между Раковски и Брезово, също чакан  от жителите на общината. Участъкът е част от републиканския пътна мрежа и свързва  Пловдив  с курорта Павел баня, а община Брезово има потенциал и идеи за развитие на туризма.

През 2020 година с  отпуснатите средства от държавата е извършена рехабилитация на улична мрежа в гр. Брезово, с. Борец, с. Чоба и с. Пъдарско.

Одобрени са  и проектни предложения за ремонт на НЧ "Отец Паисий -1876 г.“, където вече се работи, на спортно игрище в двора на СУ „Хр. Смирненски“ и ПГ „Златю Бояджиев“.

„Ще продължим да работим заедно с местната власт. Дала съм дума на хората и независимо къде  и на каква позиция ще бъда, ще направя всичко възможно да бъдат решени. Предстои да се решат още важни проблеми свързани с ВиК инфраструктурата в общината. В село  Зелениково има нужда от подмяна на двата главни водопроводи , които са амортизирани, с  чести аварии и високи загуби на вода. Сезонен недостиг на вода има от години и в село Свежен, което е туристически обект и архитектурен резерват. В близкото село  Розовец също е нужен   нов питеен източник, поради недостига на вода, каза  водачът на листата на ГЕРБ-СДС в областта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Сокол

Сокол

27.03.2021 | 12:00

Стремглаво се спусна над блоковете на ул Сокол, повъртя се, дрисна и се изнесе... Големи обещания носеше със себе си...

Отговори
2 0
Цццц

Цццц

27.03.2021 | 05:39

Тая пача, като я вида и започва да ме боли жлъчката, вдигам захарта, кръвното, Абе с една дума ще се мре! Марица нямате ли милост, спрете да показвате и правите реклама на една корумпирана и противоречива личност!

Отговори
3 0
Играта с кутията на Пандора е започнала

Играта с кутията на Пандора е започнала

26.03.2021 | 18:43

Последните 18 месеца са добър пример как пълзящо се напуска властта. Заблудата, че ГЕРБ се бори за победа не може да подведе и слепите вече. Търси се оправдание пред членовете на партията и привидното старание на Борисов, че е борец издиша. Пошлостта на политическия "елит" е всеизвестна и извън границите на България. Какво да се прави? Нищо!!! Агонията ще прерасне в гняв и сгромолясването ще е осезаемо. За дълбоко съжаление малко останаха ЧЕСТНИТЕ и КАДЪРНИТЕ сред народа и особено интелигенцията. Мотивацията за възраждане е една единствена СПРАВЕДЛИВОСТ, а тя се ражда с рестрикции към виновните за моралния погром на нацията. Сега се търси някой с ролята на нов Керенски и пази Боже да се появи нов Ленин.

Отговори
6 0
Антигербер

Антигербер

26.03.2021 | 16:46

На миналите избори тази безцветна личност ни излъга най безкруполно , но Господ гледа отгоре.

Отговори
8 0
учредител на ГЕРБ Раковски

учредител на ГЕРБ Раковски

26.03.2021 | 15:10

Спрете да я показвате тая.Накрая заради нея ще загубих катастрофално.Това е ходеща антиреклама.На всички избори досега в Пловдив се проваля сега дойде и нас да провалят Нали я бяхме изключили.Сега листата ни води.Резил на резилите.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?