Следвайте ни

Каназирева и Нанков с позиция за водата в Брестовица

viber icon

Водачът на листата на ГЕРБ за Пловдив-област и бивш областен управител Дани Каназирева ще даде утре в 13.00 часа пресконференция във връзка с проблема с водата в село Брестовица.
В нея ще участват  също Николай Нанков -  зам.-министър на МРРБ в предходното правителство и кметът на Брестовица Любен Радев.

Пресконференцията ще се проведе в централния офис на градската структура на ГЕРБ в Пловдив на бул. „Марица” 91.

Както "Марица" вече писа, шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов подписа договор с избрана фирма за подмяна на водопровода в селото, но Надзорният съвет и УС на Български ВиК холдинг отказаха да одобрят искания заем от 25 млн., защото се усъмниха в законосъобразността на избора на изпълнител и заложените допълнителни ремонтни дейности в проекта и аргументите на пловдивското дружество. 

Направените по инициатива на Каназирева и Николов три нови сондажа пък с нищо не подобриха качеството на водата. Така протестите на жителите продължиха, а те се заканиха и да съдят ВиК-Пловдив заради платената вода, която е негодна за пиене.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Истината

Истината

17.06.2021 | 16:04

Марица ? Какво стана с вашите разследвания за приятелския кръг около Тотев и Спартак Николов ? ВИК купува от Фирми свързани с баба му .Фирма от приятелския кръг на ВиК купи част от бизнеса на фамилия Тотеви .Разследване на "Марица": Приятелският кръг Николов-Тотев строи в сърцето на парк "Родопи" .Фаворит на Тотев разписа неработещата е-система в градския транспорт .Скандал! Назначиха във ВиК шеф, провалил Транспортния проект .ВиК-Пловдив захранва избрани фирми с поръчки за милиони .Белезници щракат в София и в Перник. А в Пловдив - кога? .Тотев командирова и Златин Велев при Спартак .Наследството на Тотев: Шефовете на ВиК пазарували апартаменти от строителя на "Лаута Гардън" .Двама шефове във ВиК Пловдив си делят 100 бона .Корупция със срок на годност: Приятелският кръг на Тотев напазарува евтини общински имоти .Началникът на тъщата - абониран за обществените поръчки на ВиК .Четете в "Марица": Антикорупция изпусна на косъм Спартак Николов и Кацарски .Октоподът Николов-Тотев заграби имоти за 9 млн. евро ????????????????????????????????????? Какво става защо не пратихте в прокуратурата и на Бойко Борисов тези статии. Ето за това в Пловдив ГЕРБ ще загуби окончателно на предстоящите избори. Бойко Бойко спиш ли

Отговори
0 0
мутри вън

мутри вън

17.06.2021 | 15:27

трябва едно хубаво протестче да се направи пред ВиК Пловдив и да се премахне този нищо неразбиращ МИШОК

Отговори
2 0
Истината

Истината

17.06.2021 | 16:04

Отговорност носи лично Спартак Николов . Избрал фирма в нарушение на закона за обществените поръчки сещайте се защо . Иван Тотев и Митко Колев бяха обвиняеми за подобно деяние свързано със зоологическата градина.. Веднага министъра да уволни Спартак Николов а във ВИК са и Златко Велев ,Вихър Захов ,Борислав Кръстев ,Ани Лафчиева и още видни специалисти от ГЕРБ.

Отговори
0 0
Очевадно

Очевадно

16.06.2021 | 19:27

Както навсякъде, и във В и К далаверите са огромни! Та сервитьорката и всичката паплач на Мутрата бранят калинките си, за да не излизат на повърхноста далаверите им! Сега всички от хунтата са мобилизирани да намалят резила колкото им позволяват новите управляващи. Защото където и да се разровят излиза мръсотия и тиня, която трябва да се чисти. Явно наближава времето, когато и Сп. Николов ще се яви пред съда.

Отговори
6 1
Здравко Клинчев

Здравко Клинчев

16.06.2021 | 17:30

Като каква точно Здравка Клинчева ще дава пресконференция? Като кандидат депутат от ГЕРБ ? Като сервитьорка от комина? Като метреса на Кисьовия, ??????Що се отнася за Спартак Николов ........докато не рухнат Тотю и Менда, не очаквайте нещо да се случи.

Отговори
11 2
СПАРТКА ВЪН

СПАРТКА ВЪН

16.06.2021 | 16:09

ДО ТАМ ЛИ ОПРЯХТЕ ? ЗДРАВКА СЕРВИТЬОРКАТА ОТ КОМИНА ДА ВИ ЗАЩИТАВА И ЛАПНИ БИКОВ . СПАРТАКА ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА Е ИЗРИТАН . ЩОМ НАНКОВ ОТ МРРБ ЩЕ ГО ЗАЩИТАВА ЯСНИ НА КОЙ Е НОСИЛ ТОРБИЧКИ

Отговори
19 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?